Stolab© Sture14.jpg

Referensprojekt

Waldemarsudde

Waldemarsudde - Café & Restaurang

Vi är stolta över att ha levererat Lilla Åland stolar till Waldemarsuddes café och restaurang som ligger på Djurgården, Stockholm. Njut av en avkopplande stund medan du avnjuter en utsökt måltid eller bara tar in den vackra omgivningen vid Waldermars udde.

js-bergstrom-39.jpg Personligt, lekfullt och helt fantastiskt

Villa Kristina

Ett hus som ritats och byggts för att exteriört vara i symbios med naturen och interiört vara ett varm och välkomnande hem, med gott om plats för umgänge. I synnerhet vid det 7 meter långa matbordet där 16 Lilla Åland pinnstolar i olika kulörer samsas och får representera familjens önskan om att i så stor utsträckning som möjligt använda sig av svenska leverantörer.

_44I0015.jpg GA Industrier

GA Industrier

GA Industrier som är ett företag som ligger i Smålandsstenar har valt att inreda sitt sällskapsrum på företaget med Stolabs Miss Holly-stolar och Miss Holly-barstolar. Stolarna integreras sömlöst i den eleganta lodgestilen som präglar rummet. Läs mer för att se fler bilder från projektet.

IMG_1895.jpg Referensprojekt - Matting's kontor

Referensprojekt - Matting's kontor

Vi har levererat möbler till Matting's kontor i Alingsås. Till deras lunchrum har vi levererat Lilla Åland stolar i ytbehandlingen smoked oak. Vi har dessutom levererat Linkfåtöljer till deras lounge.

Stolab in N.Y.png Kasthall

Kasthall showrooms

Vi har levererat möbler till Kasthall mattors två showroom, i Stockholm och i New York. Läs mer om det här.

61543_Scandic Spectrum superior twin room TS.jpg Hotell, Köpenhamn - Scandic Spectrum

Scandic Spectrum

My Chair, formgiven av Space Copenhagen, är en synnerligen elegant stol vars fina siluett smidigt anpassar sig till olika miljöer och bjuder in till en atmosfär av sofistikerad elegans. Vi har levererat My Chair stolar till hotellrummen på Scandic Spectrum i hjärtat av Köpenhamn.

_DSC8288 (Redigerad).jpg Ett av världens största museer över en enskild konstnär

Munch Museet Oslo

Munch-museet, en konstnärlig skatt i hjärtat av Oslo. Här äras en av konsthistoriens mest betydelsefulla och gripande konstnär, Edvard Munch.

Stolab©_Fridaskolan_02.jpg Med eleven och lärandet i fokus

Fridaskolan

Fridaskolan vid Sankt Jörgens Park på Norra Hisingen är en mycket speciell skola, eller rättare sagt, ett undervisningslandskap i en skola i ständig utveckling. På Stolab är vi stolta över att ha fått leverera 110 stycken Lilla Åland i massiv björk till skolans restaurang.

Stolab©_Portal_005.jpg Högt i tak

Portal

På S:t Eriksplan 1 i Stockholm ligger Portal restaurang, bar och matlagningsstudio i fantastiskt vackra ljusa lokaler med så högt i tak att det finns plats för ett extra etage som numera bland annat rymmer ett stort gemensamhetsbord för privat sittning.

SFF17Bolon001.jpg Ett spännande liv för Lilla Åland

Bolon

Till Bolon i Ulricehamn kommer besökare från hela världen för att ta del av den kunskap, kultur och entreprenörskap som gjort Bolon till ett världskänt varumärke och ett ledande företag vad gäller innovativa golvlösningar för offentliga miljöer. Sedan starten har utvecklingen i företaget gått hand i hand med ett omfattande miljöansvar, synligt i produkter, i fabriksanläggning och i de miljöer som representerar det Bolon står för.

Stolab©_PMVanner_006.jpg Lockar hela världen till Småland

PM & Vänner

För flera år sedan fick Stolab förmånen att leverera möbler till Skandinaviens första gastrohotell – PM & Vänner i Växjö. En mångfaldigt prisbelönad verksamhet där inredning, matlagning och menyer konsekvent utgår från naturens rikedom med betoning på skog, äng och sjö.

Stolab©_Gastrologik_003.jpg Miss Holly i stjärnors sällskap

Gastrologik

Bakom inredningen till Gastrologik står Jonas Lindvall. I nära samarbete med Jacob och Anton har han skapat en inredning som ska harmoniera med den tydliga inriktning som står bakom duons koncept där närodlade råvaror av högsta kvalitet utgör kärnan.

Stolab© Sture05.jpg Helt nytt, men ändå bevarat

Brasseri Sture

På en mycket anrik adress, mitt i Malmö, ligger Brasserie Sture 1912. Precis som namnet berättar, började restaurangens historia redan 1912, då Nils Jönsson startade sin verksamhet Sturehof på Södergatan.

Kunkspshuset_16x9crop_Foto_Anders-Bobert- (1).jpg Referensprojekt - Kunskapshuset i Gällivare

Referensprojekt - Kunskapshuset i Gällivare

I Lappland, norr om polcirkeln, ligger Gällivare. En stad i ständig utveckling och som en del i detta berikats med Kunskapshuset - en mångfaldigt prisbelönt byggnad som rymmer traktens gymnasie- och vuxenutbildningar. Här har närheten till fjällvärlden och den samiska kulturen avspeglats i färger, mönster och i den integrerade konsten. En miljö där vår pinnstol Pinnockio smälter väl in i sammanhanget.

SVINKLOEV_MGS_01.jpg Miss Holly - Svinklöv badhotell

Svinklöv badhotell

Svinklöv Badhotell drivs av Bocuse d’Or vinnaren Kenneth Toft-Hansen och hans fru Louise. Badhotellet ligger precis vid Skagerraks vackra strand. En vistelse på Svinkløv Badehotel präglas av lugn och vilsamhet och havets stilla vågbrus. Restaurangen på hotellet är välbesökt och vi är stolta över att gästerna får sitta i vår Miss Holly pinnstol.

_DSC7085.jpg Biblioteket som smälter samman kultur, kunskap och arkitektur.

Deichman Bjørvika

Deichman Bjørvika är kronjuvelen bland Oslos kommunala bibliotek och står som en modern och inspirerande symbol för staden. Beläget i det dynamiska området Bjørvika, smälter det samman kultur, kunskap och arkitektur till en harmonisk enhet. Som ett av stadens mest framstående bibliotek blir Deichman Bjørvika en livlig samlingspunkt där samhället kan samlas för att lära, utforska och inspireras. Stolab har levererat stolar till projektet som harmoniskt kompletterar bibliotekets moderna och funktionella design.

Stolab© Villa Glumslöv06.jpg Villa Glumslöv

Villa Glumslöv

Villa Glumslöv är ett arkitekt ritat hus, signerat Jonas Lindvall - formgivaren bakom en rad möbler från Stolab, inklusive den omtalade Miss Holly stolen. Det är en representation av stilren och sofistikerad arkitektur med eleganta detaljer. Villan är en plats där modern design elegant samsas med praktisk användbarhet, och varje enskild detalj utstrålar en subtil känsla av enkelhet. Stolab har levererat Miss Holly stol, Miss Holly bord och Tureen-bord till Villa Glumslöv.