Stolab© Villa Glumslöv05 (kopia).jpg
Att vara en svensk möbeltillverkare innebär möten med många intressanta människor och sammanhang. Här kan du läsa mer om några av dem.

Stories

Alt kollektionen

Alt kollektionen

Stolab stod inför utmaningen att gå från sin traditionella ”matplats” identitet till produkter som talar till arkitekter och designers som vill ha en mer modern estetik med bredare användningsområden, särskilt på morgondagens kontor, där man i allt högre grad blandar det bästa från hemmet och arbete. Stolabs resa ledde till att FUWL skapade ”Alt Collection”, en stolsserie som kan anpassas genom att mixa och matcha de övre och nedre delarna.

Stolab Villa Jagersro Lerum 2023-080818.jpg Miss Holly

Miss Holly med extra elegans

Hos Stolab talar man mycket om ”estetisk hållbarhet”, om vikten av att möbler håller över tid, inte enbart ur ett funktionellt eller tillverkningsmässigt perspektiv utan möbler som ger betraktaren en upplevelse. Något som sätter känslorna i gungning och engagerar. Hos Stolab önskar man tillverka möbler man vill skapa en relation till, inte bara något i mängden.

Stolab The Photogallery 20232140.jpg Smoked oak

Ytbehandlingen - smoked oak

Nu lanserar vi den nya ytbehandlingen smoked oak. Det är en ytbehandling som tillför en sober känsla och framhäver seriens linjer och mjuka konturer som nu kommer bli en ordinarie ytbehandling i sortimentet.

Stolab The Photogallery 20232485 (kopia).jpg Morgondagens klassiker

Morgondagens klassiker

Med start i den naturligt vackra träytan vill vi kunna hjälpa våra konsumenter och kunder att inreda sina miljöer, så att man skall våga ta sig utanför vitt, svart och grått.

Miss button klädd sits.jpg Miss Button klädd

Miss Button bjuder in till mjuk sittstund

En produkt som visar prov på Stolabs stora hantverkskunnande genom den tredimensionella sitsen. En pall som både känns bekant och helt ny i sin framtoning. Miss Button är den lite kaxigare i pallfamiljen. Nu kommer den även med klädd sits.

Stolab© Lilla Snåland 0401.jpg Från spill till unik pall

Lilla Snåland

Redan 2016 inspirerades vi av en för oss då okänd formgivare att börja arbeta med "upcycling". Att tänka nytt vad gäller att omvandla spill till nya produkter och idag är det en del av vårt dagliga fokus. Lilla Snåland är en trebent pall där 14 spillbitar från Lilla Åland limmas ihop till en sits vars form. Pallen fick snabbt stor uppmärksamhet och har redan nominerats till, och erhållit, flera priser.

_A6A5112-Medium-Rez.jpg Inget slår ett utmärkande hantverk

Rob Krieger stenhuggare

På Stolab har vi en småskalig möbelproduktion där rent hantverk förenas med avancerad och automatiserad maskinteknik. Vi ska vara bäst på det vi gör när det gäller träbearbetning. Vi har också ett nära samarbete med otroligt duktiga leverantörer. En av dessa är stenhuggaren Rob Krieger, som tillverkar marmorskivorna till vår bordsserie Tureen.

Stolab© Palle stool and Prio cabinet low 0404 (3).jpg Prio

Prio

Mellan 11 - 29 januari erbjuder vi tillsammans med våra partners rabatterade priser på Prio. Under perioden erbjuder dem 12% mot slutkund på samtliga Prio produkter, erbjudandet gäller på samtliga standardkulörer och ytbehandlingar hos våra återförsäljare.

Stolab© Miss Holly upholstered chair & Miss Holly Table 2023-080909 (5).jpg Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Upptäck våra exklusiva erbjudanden, fördjupa dig i produktkunskap och håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Fyll i formuläret nedan för att prenumerera.