Stolab© Villa Glumslöv05 (kopia).jpg
Att vara en svensk möbeltillverkare innebär möten med många intressanta människor och sammanhang. Här kan du läsa mer om några av dem.

Stories

Miss Holly

Miss Holly med extra elegans

Hos Stolab talar man mycket om ”estetisk hållbarhet”, om vikten av att möbler håller över tid, inte enbart ur ett funktionellt eller tillverkningsmässigt perspektiv utan möbler som ger betraktaren en upplevelse. Något som sätter känslorna i gungning och engagerar. Hos Stolab önskar man tillverka möbler man vill skapa en relation till, inte bara något i mängden.

Stolab The Photogallery 20232140.jpg Smoked oak

Ytbehandlingen - smoked oak

Nu lanserar vi den nya ytbehandlingen smoked oak. Det är en ytbehandling som tillför en sober känsla och framhäver seriens linjer och mjuka konturer som nu kommer bli en ordinarie ytbehandling i sortimentet.

Stolab The Photogallery 20232485 (kopia).jpg Morgondagens klassiker

Morgondagens klassiker

Med start i den naturligt vackra träytan vill vi kunna hjälpa våra konsumenter och kunder att inreda sina miljöer, så att man skall våga ta sig utanför vitt, svart och grått.

Miss button klädd sits.jpg Miss Button klädd

Miss Button bjuder in till mjuk sittstund

En produkt som visar prov på Stolabs stora hantverkskunnande genom den tredimensionella sitsen. En pall som både känns bekant och helt ny i sin framtoning. Miss Button är den lite kaxigare i pallfamiljen. Nu kommer den även med klädd sits.

Stolab© Lilla Snåland 0401.jpg Från spill till unik pall

Lilla Snåland

Redan 2016 inspirerades vi av en för oss då okänd formgivare att börja arbeta med "upcycling". Att tänka nytt vad gäller att omvandla spill till nya produkter och idag är det en del av vårt dagliga fokus. Lilla Snåland är en trebent pall där 14 spillbitar från Lilla Åland limmas ihop till en sits vars form. Pallen fick snabbt stor uppmärksamhet och har redan nominerats till, och erhållit, flera priser.

_A6A5112-Medium-Rez.jpg Inget slår ett utmärkande hantverk

Rob Krieger stenhuggare

På Stolab har vi en småskalig möbelproduktion där rent hantverk förenas med avancerad och automatiserad maskinteknik. Vi ska vara bäst på det vi gör när det gäller träbearbetning. Vi har också ett nära samarbete med otroligt duktiga leverantörer. En av dessa är stenhuggaren Rob Krieger, som tillverkar marmorskivorna till vår bordsserie Tureen.

Stolab© Lilla Åland cushion 0402 (2).jpg Dynor på köpet

Dynor på köpet