Stolab© Miss Tailor bänk 0404.jpg Stolab© Lilla Snåland 0402-beskuren.jpg
Stolab© Miss Tailor bänk 0404.jpg

Hållbarhet

Det handlar i första hand om att vi skapar möbler som håller i flera generationer. Både när det gäller hållbar design och hållbar kvalitet. Det handlar också om materialet, det massiva träet som vi tillverkar alla våra möbler av, som ett hållbart och förnyelsebart material. Sist men inte minst handlar det om hur vi agerar i vår tillverkning - hela vägen från råmaterial till färdig produkt.

Reduce

I alla sammanhang där vi kan ska vi försöka minska på onödigheter. Eliminera slöserier som det heter. Vi ska tänka att det går att göra något nytt av spill istället för att kasta. Visste du att över 16 000 delar i de möbler vi gör är spillbitar. Vi använder delar som blir över i produktion av en möbel till att göra en annan. Reduce handlar också om frågor som vår fabriks energiförsörjning, om emballage och transporter. Vår vision är att driva en produktion som är hållbar för vår miljö, vår omvärld och för alla oss som arbetar med att producera våra massiva trämöbler.

_71A2189_Medium-Res.jpg

Reuse

Reuse handlar om att ge en möbel från Stolab ett andra liv. Vi producerar tusentals möbler i vår anläggning i Smålandsstenar under ett år. En del av dem når inte upp till våra kvalitetskrav och lämnar därför aldrig fabriken. En del av dem kommer tillbaka till oss på grund av till exempel transportskador. Det är dessa möbler vi vill ge ett nytt liv istället för att kassera dem. Vi reparerar dem, målar dem och ger dem en unik stämpel som visar att det är en Stolab Reuse-möbel, innan de säljs vidare till exempel till projekt. De får chansen till ett nytt liv, vilket inte är mer än rätt. Kontakta en av våra säljare om du är intresserad av Stolab Reuse till ditt projekt. 

Kontakta oss
Stolab GO 2021-04-272436_Medium-Res.jpg _09A1545.jpg

Restore

I en värld av slit och släng växer en ”reparations-rörelse fram” Människor vill köpa saker som går att reparera. Det är inte roligt att köra skytteltrafik mellan hemmet, tippen och köpcentrat. Då finns det roligare saker man kan hitta på. Våra möbler går att reparera om det skulle behövas och vi har skapat en växande grupp återförsäljare som också kan reparera möbler. Hos dessa kan alla som behöver laga en Stolab-möbel få professionell hjälp. Vi tror att under de kommande åren kommer ännu fler människor att vilja reparera sina möbler och vi vill hjälpa dem att hitta oss och varandra.

Återförsäljare Restore
_09A2111.jpg _71A2239_Medium-Res.jpg