Stolab© Miss Button barpall ek 0415 beskuren 2.jpg Stolab© Miss Tailor bord björk 0401 beskuren.jpg
Stolab© Miss Button barpall ek 0415 beskuren 2.jpg

Om Stolab

På Stolab strävar vi efter att producera massiva trämöbler med själ och karaktär. Möbler som är moderna men ändå tidlösa. Där dess kvalitet, design och funktion gör den vackrare med tiden - möbler att njuta av och uppskattas av kommande generationer.

Vi har tillverkat möbler i massivt trä på samma plats sedan 1907. Detta har gett oss en mängd värdefull erfarenhet som präglar all vår verksamhet. I vår fabrik kombineras rent hantverk med modern tillverkning där yrkesstolthet, kunskap och kärlek till det massiva träet är gemensamma nämnare. Att design, produktion och montering sker på samma plats i Smålandsstenar gör att vi inte bara kan uppnå de höga krav på kvalitet och hållbarhet som kännetecknar Stolab. Det innebär också att alla är med och känner ansvar för hela processen – från den ursprungliga idén till den levererade produkten. Vår drivkraft är att ta Stolab ännu längre.

Morgondagens klassiker

Vad som blir morgondagens klassiker kan vi aldrig veta, men med vår kunskap kring trä och fokus på estetisk hållbarhet har det blivit en ständigt närvarande vision för våra möbler och sortiment.

Stolab© Miss Holly chair 0403 (4).jpg

Tidlös design

Stolabs formspråk kommer nu och i framtiden att kombinera både integritet och individualism, relatera till både skandinaviska och europeiska möbeltraditioner och samtidigt ha en hög standard på utförande. Varje möbel som Stolab producerar är skapad för att uthärda, inspirera och sträva efter att gå i arv. Vi tillverkar inte bara möbler med våra kunder i åtanke, utan även deras barns barn.

Stolab© Miss Holly stol ask svart 52 0101.jpg

Wood Experts

På Stolab har vi tillverkat möbler av massivt trä sedan 1907. Det har gett oss en unik, djupgående kunskap kring hela värdekedjan, från råvara till färdig möbel med garanterat lång livslängd. Denna särskiljande kunskap ser vi som en förutsättning för att kunna leverera den genomgående höga kvalitet som ska vara synonym med en möbel signerad Stolab.

Stolab©_09A1489 (2).jpg

Massivt trä

Massivt trä är den gemensamma nämnaren för alla våra produkter och ligger väl i linje med den kvalitetsnivå vi vill att våra möbler ska bära. Vi älskar massivt trä eftersom det är ett utmanande och inspirerande ”levande” material som kräver respekt och tålamod. Och det är särskilt i detaljerna som massivt trä, vår expertis och vårt hantverk kommer till sin rätt. Att göra rätt val från början är en förutsättning för att tillverka tidlösa möbler. Närmare bestämt att bara välja trä som har fått växa och utvecklas långsamt. 

p1 386 Medium-Rez.jpg

Aesthetic sustainability

På Stolab har hållbarhet och estetik alltid varit i symbios. Vi har det som en del i det kulturarv som präglat både oss och den bygd vi verkar i. Det handlar om att värdesätta det man har och inte leva över sina resurser.  

Våra möbler ska vara funktionella och kunna användas i vardagen samtidigt som de ska tillföra ett estetiskt värde, oavsett i vilken miljö de placeras i. Möblerna blir en del av användarens egen historia, värda att behålla och bevara. Så tänkte Carl Malmsten när han skapade Lilla Åland och så tänker vi fortfarande, när vi tillsammans med våra designers, skapar nya möbler anpassade för både människa och miljö. Idag har estetisk hållbarhet blivit ett av Stolabs främsta kännetecken.

Bjork Skogen-Medium-Rez-utan martin (kopia).jpg

Hållbarhet

Vi har en inneboende övertygelse om att även om vi kan vara en liten del av ett större sammanhang, så gör vi ändå skillnad. Vi bör se till att vi gör allt vi kan för att bidra till en hälsosam miljö. Det är därför vi tänker lite extra när vi fattar beslut. Vi vill ge ett positivt bidrag snarare än en negativ påverkan, vilket inkluderar vår arbetsmiljö och våra tillverkningsanläggningar. Och viktigast av allt, det inkluderar möblerna vi gör här varje dag. Vi kallar vårt hållbarhetsarbete Reduce Reuse Restore.

_09A1799.jpg
Stolab Lilla Åland Rökt Olja - Kampanj 2022_ 69_2_Mediumres.jpg

Läs vår brandbook

_09A1489.jpg

Passion för trä sedan 1907