Stolab© Miss Button barpall ek 0415 beskuren 2.jpg Stolab© Miss Tailor bord björk 0401 beskuren.jpg

Om Stolab

På Stolab strävar vi efter att producera massiva trämöbler med själ och karaktär. Möbler som är moderna men ändå tidlösa. Där dess kvalitet, design och funktion gör den vackrare med tiden - möbler att njuta av och uppskattas av kommande generationer.

Vi har tillverkat möbler i massivt trä på samma plats sedan 1907. Detta har gett oss en mängd värdefull erfarenhet som präglar all vår verksamhet. I vår fabrik kombineras rent hantverk med modern tillverkning där yrkesstolthet, kunskap och kärlek till det massiva träet är gemensamma nämnare. Att design, produktion och montering sker på samma plats i Smålandsstenar gör att vi inte bara kan uppnå de höga krav på kvalitet och hållbarhet som kännetecknar Stolab. Det innebär också att alla är med och känner ansvar för hela processen – från den ursprungliga idén till den levererade produkten. Vår drivkraft är att ta Stolab ännu längre.

Tidlös design

Stolabs formspråk kommer nu och i framtiden att kombinera både integritet och individualism, relatera till både skandinaviska och europeiska möbeltraditioner och samtidigt ha en hög standard på utförande. Varje möbel som Stolab producerar är skapad för att uthärda, inspirera och sträva efter att gå i arv. Vi tillverkar inte bara möbler med våra kunder i åtanke, utan även deras barns barn.

Stolab© Miss Holly stol ask svart 52 0101.jpg

Massivt trä

Massivt trä är den gemensamma nämnaren för alla våra produkter och ligger väl i linje med den kvalitetsnivå vi vill att våra möbler ska bära. Vi älskar massivt trä eftersom det är ett utmanande och inspirerande ”levande” material som kräver respekt och tålamod. Och det är särskilt i detaljerna som massivt trä, vår expertis och vårt hantverk kommer till sin rätt. Att göra rätt val från början är en förutsättning för att tillverka tidlösa möbler. Närmare bestämt att bara välja trä som har fått växa och utvecklas långsamt. 

p1 386 Medium-Rez.jpg

Hållbarhet

Vi har en inneboende övertygelse om att även om vi kan vara en liten del av ett större sammanhang, så gör vi ändå skillnad. Vi bör se till att vi gör allt vi kan för att bidra till en hälsosam miljö. Det är därför vi tänker lite extra när vi fattar beslut. Vi vill ge ett positivt bidrag snarare än en negativ påverkan, vilket inkluderar vår arbetsmiljö och våra tillverkningsanläggningar. Och viktigast av allt, det inkluderar möblerna vi gör här varje dag. Vi kallar vårt hållbarhetsarbete Reduce Reuse Restore.

Läs mer om hållbarhet på Stolab
_09A1701.jpg
_09A1489.jpg

Passion för trä sedan 1907