Ytbehandling & Kulörer

Lack
Vi använder miljövänlig, vattenburen lack, vilket ger en slittålig, intakt yta som håller sig lika vacker år efter år. Vår traditionella naturlack ger en mjukare yta medan vår ljusa mattlack har en struktur där träkänslan framträder tydligare.

Olja
En beprövad hantverkskonst som passar mycket bra för det massiva träet. En oljebehandlad yta ger en naturlig träkänsla som bibehålls med rätt typ av skötsel. För att få fram en så ljus nyans som möjligt, använder vi som standard en så kallad vitolja. Önskar du istället en naturell olja som ger en lite mörkare ton åt eken anger du naturell olja.

Standardkulörer
På Stolab har vi valt ut 13 stycken standard- kulörer som du kan välja mellan när du beställer möbler från oss. Det är alltid svårt att i bild ge varje kulör exakt rättvisa. Därför använder vi oss av färgsystemet NCS, vilket gör det möjligt för dig att ”läsa av” färgen på ett så informativt sätt som möjligt. Vi delar in våra färger i två segment: Stolabs blandade standardkulörer och Stolabs neutrala standardkulörer. De neutrala elementär- kulörerna består enbart av svart och vit färg i olika intensitet.

Mixa och matcha
Alla våra kulörer är framtagna för att kunna passa till möbler med oljade, klar- eller vitlackade ytor. Kulörerna är oftast också avstämda med varandra för att du ska kunna blanda olika kulörer på våra möbler.

Önskar du en annan kulör?
Vi kan även lackera våra möbler i andra NCS- kulörer för en tillkommande kostnad