_A6A5091-Medium-Rez.jpg

Rob Krieger

”Jag började som lärling både i Australien och Storbritannien. Det var så jag lärde mig det egentliga hantverket. Jag kunde sedan utveckla det i färdigheter som stenskärning, arkitektoniska byggnadsverk, inredning, skulpturer, med mera. ”

Efter många framgångsrika år i Storbritannien flyttade Rob till Sverige där han efter några år som anställd startade sitt eget företag som numera går under namnet Rob Krieger Stone AB. Bland hans kunder hittar vi arkitekter, konstnärer, designer och tillverkare som Stolab och Ballingslöv.

När det gäller skivorna till våra Tureenbord, utgår Rob från råskivor i italiensk marmor som sedan maskinellt bearbetas ner till rätt storlekar med rundade former. Med hjälp av vinkelslip skulpterar han sedan för hand fram skålningen i varje marmorskiva. Därefter poleras och impregneras skivan innan den är färdig för leverans till oss på Stolab i Smålandsstenar. Inget framtida underhåll av skivan behövs. ”Varje skiva eller ämne har sin utmaning. Det är variationen mellan de olika naturmaterialen, skapandeprocessen och vetskapen om var resultatet sedan hamnar som gör att jag verkligen älskar det jag håller på med." / Rob Krieger