Stolab©_Portal_003.jpg

Portal

”Äntligen har jag nu fått möjlighet att förverkliga att gastronomiskt helhetskoncept för Portal, vilket jag drömt om. Det nya, öppna köket och de nya samlingsytorna gör att allt flyter samman på ett mer levande och intimt sätt mellan kockar, servis och gäster. Det blir en helt annan gemenskap och delaktighet och vi kan ta hand om gästerna på ett bättre vis från det att de kommer och kanske sitter i baren tills det att de lämnar restaurangen. Det öppna köket gör det också möjligt för oss att visa upp hantverket bakom vår matlagning.”

Portal drivs och ägs av Klas Lindberg. När han startade restaurangen 2016 var utgångspunkten att det skulle vara ett tidlöst, tillgängligt och hållbart koncept med vällagad, okomplicerat mat där smaken är i fokus. Och det har han lyckats med. Stolabs stolar Hundranian och Miss Holly barstolar har funnits med allt sedan starten.

”Min tanke redan från början att matcha våra högt ställda krav på råvaror i menyn med samma höga krav på inredningen. Därför har vi lagt stor vikt vid bra och hållbara materialval och tidlös form. Vi vill stå för en kontinuitet över tid. Trä och natursten är genomgående materialval i våra lokaler. Förutom att utöka lokalerna, har vi också uppdaterat den ursprungliga restaurangen för ännu mer komfort och trivsel. Här har vi behållit Stolabs möbler. Stolabs Hundranian passar ypperligt i vår restaurang då den är så lätt att flytta och kan staplas, vilket är en förutsättning eftersom vi ständigt flyttar om matbord och stolar efter våra inbokningar. Trots flera års användning ser dessa stolar fortfarande väldigt fina ut.”/ Klas Lindberg, ägare Portal

Stolab© Sture05 (3).jpg

Se andra referensprojekt