PORTAL, STOCKHOLM

På S:t Eriksplan 1 i Stockholm ligger Portal restaurang, bar och matlagningsstudio i fantastiskt vackra ljusa lokaler med så högt i tak att det finns plats för ett extra etage som numera bland annat rymmer ett stort gemensamhetsbord för privat sittning. Portal drivs och ägs av Klas Lindberg. När han startade restaurangen 2016 var utgångspunkten att det skulle vara ett tidlöst, tillgängligt och hållbart koncept med vällagad, okomplicerat mat där smaken är i fokus. Och det har han lyckats med. I augusti i år var det dags för nyinvigning efter en omfattande renovering där restaurangen kompletterats med ett öppet kök, chambre séparée, ett studiokök och en stor köksö i form av ett enormt bord med utrymme för 34 gäster. 

Stolabs stolar Hundranian och Miss Holly barstolar har funnits med allt sedan starten. 

Klas Lindberg 
”Äntligen har jag nu fått möjlighet att förverkliga att gastronomiskt helhetskoncept för Portal, vilket jag drömt om. Det nya, öppna köket och de nya samlingsytorna gör att allt flyter samman på ett mer levande och intimt sätt mellan kockar, servis och gäster. Det blir en helt annan gemenskap och delaktighet och vi kan ta hand om gästerna på ett bättre vis från det att de kommer och kanske sitter i baren tills det att de lämnar restaurangen. Det öppna köket gör det också möjligt för oss att visa upp hantverket bakom vår matlagning.” 

Hög kvalitet i inredning och meny 
”Min tanke redan från början att matcha våra högt ställda krav på råvaror i menyn med samma höga krav på inredningen. Därför har vi lagt stor vikt vid bra och hållbara materialval och tidlös form. Vi vill stå för en kontinuitet över tid. Trä och natursten  är genomgående materialval i våra lokaler. Förutom att utöka lokalerna, har vi också uppdaterat den ursprungliga restaurangen för ännu mer komfort och trivsel. Här har vi behållit Stolabs möbler. Stolabs Hundranian passar ypperligt i vår restaurang då den är så lätt att flytta och kan staplas, vilket är en förutsättning eftersom vi ständigt flyttar om matbord och stolar efter våra inbokningar. Trots flera års användning ser dessa stolar fortfarande väldigt fina ut.”

Portal lämpar sig lika bra för små som stora sällskap, affärsluncher, flytta upp spontanmiddagar i baren eller enklare vinhäng. Restaurangen blev vald till Årets Affärskrog i Di 2016 och hamnade även i toppskiktet då en ny test utfördes i november i år. Till restaurangen har Stolab levererat Hundranian matbordstolar i ek med lädersits och Miss Holly barstolar i ek. 

Läs mer om Portal

Foto: Marcus Crépin Sundström

Dela på sociala medier