Stolab©_Gastrologik_004.jpg

Gastrologik

”För oss var det givetvis maten som var vårt fokus, men det var genom helhetsupplevelsen som vi ska utmärka oss. Därför var det även viktigt att vi ständigt utvecklade vår service och inredningsmiljö, att det finns en tydlig tanke och linje i allt.”

2011 startade Jacob Holmström och Anton Bjuhr restaurangen Gastrologik i Stockholm. Temat var självklart: Närodlade råvaror och innovativa rätter. Varje middagssittning skulle vara en unik upplevelse för gästen och gärna sträcka sig över 2, 5 timmar, vilket ställde höga krav på matens kvalitet och utförande, men även på själva stolen och sittandet. Vår Miss Holly pinnstol fanns med redan från början och stolarna står fortfarande kvar, cirka 40.000 gäster senare. Dessutom i glansen av två stjärnor i Guide Michelin.

Bakom inredningen till Gastrologik står Jonas Lindvall. I nära samarbete med Jacob och Anton har han skapat en inredning som ska harmoniera med den tydliga inriktning som står bakom duons koncept där närodlade råvaror av högsta kvalitet utgör kärnan. En viktig faktor vid val av stolar i samband med öppningen 2011 var att de skulle vara bekväma och tåla många timmars sittande, vilket blir resultatet av en både innovativ, smakfull och lång avsmakningsmeny. Inför valet testades många stolar, men det var Miss Holly pinnstol som till slut fick den hedersamma uppgiften. Vi fick även leverera bord i olika storlekar varav de i massiv ek numera går under namnet Miss Tailor och, precis som Miss Holly, är formgivet av Jonas Lindvall.