STJÄRNGLANS HOS GASTROLOGIK
2011 startade Jacob Holmström och Anton Bjuhr restaurangen Gastrologik i Stockholm. Temat var självklart: Närodlade råvaror och innovativa rätter. Varje middagssittning skulle vara en unik upplevelse för gästen och gärna sträcka sig över 2, 5 timmar, vilket ställde höga krav på matens kvalitet och utförande, men även på själva stolen och sittandet. 

Vår Miss Holly pinnstol har funnits med redan från början och stolarna står fortande kvar, cirka 40.000 gäster senare. Numera dessutom i glansen av två stjärnor i Guide Michelin. Den senaste tilldelades Gastrologik i februari. 

Bakom inredningen till Gastrologik står Jonas Lindvall. I nära samarbete med Jacob och Anton har han skapat en inredning som ska harmoniera med den tydliga inriktning som står bakom duons koncept där närodlade råvaror av högsta kvalitet utgör kärnan. 

En viktig faktor vid val av stolar i samband med öppningen 2011 var att de skulle vara bekväma och tåla många timmars sittande, vilket blir resultatet av en både innovativ, smakfull och lång avsmakningsmeny. Inför valet testades många stolar, men det var Miss Holly pinnstol som till slut fick den hedersamma uppgiften. Vi fick även leverera bord i olika storlekar varav de i massiv ek numera går under namnet Miss Tailor och, precis som Miss Holly, är formgivet av Jonas Lindvall.

Foto: Ohmy

En helhetsupplevelse
”För oss är det givetvis maten som är vårt fokus, men det är genom helhetsupplevelsen som vi ska utmärka oss. Därför är det även viktigt att vi ständigt utvecklar vår  service och inredningsmiljö, att det finns en tydlig tanke och linje i allt.”

Nordiska material, svensktillverkade möbler
”Svenska smaker av hög kvalitet syns därför även i vår inredning. Vi har genomgående valt nordiska material och möbler som är svensktillverkade. Stolabs stolar och bord har funnits med från början och finns fortfarande kvar och fungerar efter cirka 40.000 sittningar. Hållbart kan knappast bli tydligare än så. Vi uppskattar verkligen närheten till dem och deras tillverkning i Smålandsstenar och de har varit väldigt samarbetsvilliga oavsett vad det gällt. Tillsammans med Jonas Lindvall har vi bland annat tagit fram bord som är specialanpassade för vår verksamhet.”

After meal i Vardagsrummet
”Under senaste året har vi även skapat ett ”Vardagsrum” där våra gäster kan avsluta sin kväll hos oss. Till detta rum har vi valt Stolabs loungeserie Wrap med fåtöljer och soffa  samt satsbordet Tureen. Även dessa har ritats av Jonas.”

”Det är oerhört roligt att vi nu fått ytterligare en Michelin-stjärna som avspeglar det vi lägger på tallriken till våra gäster. Vi har gjort oss väl förtjänta av detta, men målet är inte stjärnorna utan att fortsätta utveckla Gastrologik som restaurang och helhetsupplevelse.”

Läs mer om Gastrologik här 

Dela på sociala medier