SFF17Bolon004.jpg

Bolon

"Det finns flera fina svenska varumärken som tillverkar kvalitetsmöbler och vi vill gärna bidra till att lyfta dessa och köpa svensktillverkade möbler som vilar på hållbarhet och kvalitet. Lilla Åland är en klassiker som passar utmärkt ihop med våra golv. Att vi sedan kunde medverka till att ge nytt liv åt sekundaklassade stolar känns väldigt bra och vi är mycket nöjda med de stolar vi nu har i matsalen.”

Hållbarhetstänket hos Bolon startar egentligen samtidigt som företaget bildades för snart 70 år sedan. Det var då som grundaren, Nils-Erik Eklund, började att tillverka trasmattor av vinylavfall från en fabrik i Stockholm. Nu är det tredje generationen i familjen som driver bolaget vidare, Annica och Marie Eklund. Sedan de tog över företaget efter sina föräldrar har de haft ett enda mål; att göra Bolon till ett designdrivet, innovativt företag och förena den konservativa, traditionella golvbranschen med modevärldens gränslösa kreativitet och göra det på ett miljörätt sätt.

I samband med Stockholm Furniture Fair 2017 levererade Stolab Lilla Åland stolar till Bolons showroom, Bolon Lab Store, på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Det var 60 stolar som vi av olika skäl inte kunde sälja som premium, men som vi nu kunde ge ett nytt liv genom lite finputs och ny lack. Efter avslutat event flyttades stolarna till Bolons matsal Ulricehamn. ”Vårt lunchrum är inte bara till för personalen. Vi har ofta besök av kunder och arkitekter från hela världen, och vill gärna att de ska uppleva god, svensk design. Det gäller även i vårt gästhus, The Lake House, där vi också har Lilla Åland stolar. Dessa köpte vi dock helt nya för några år sedan.” ”På Bolon har vi kvar tillverkningen i Sverige eftersom det ger oss full kontroll över produktion, kvalitet och ledtider. Vi ser därmed många gemensamma nämnare med Stolab.” / Helen Emanuelsson, Chief Business Development Officer, Bolon

Foto: Bolon