Miss button klädd sits.jpg

Miss Button klädd

Miss Button är det lite mer moderna svaret på en pall. Formgiven år 2021 av Jonas Lindvall som genom årens lopp kommit att rita en betydande del av Stolabs totala sortiment. Vi möter Miss Holly, Miss Tailor, Hundranian, Wrap, Tureen och så klart Miss Button, för att nämna några. Med Miss Button introducerades en pall som inte skäms för sig utan som tar plats och gör det med stolthet. Stolab är kända för sina svarvade ben och ryggpinnar. Miss Button för traditionen vidare med de svarvade benen samtidigt som uttrycket genom den stora, generösa och lätt välvda sittytan ger produkten ytterligare karaktär. Till våren introduceras Miss Button med klädd sits. Möjligheten att inreda mer ”klädda ytor” och samtidigt erbjuda en än mer bekväm sittstund. Samtidigt ger mixen av såväl klädda som trärena varianter ytterligare en dimension vid inredningen. Med vidareutvecklingen av Miss Button fortsätter det värdefulla samarbetet mellan Stolab och Jonas Lindvall. Ett samarbete som Martin Johansson, VD och ägare av Stolab, beskriver som ”ovärderligt eftersom Jonas har lärt känna Stolabs DNA och samtidigt hjälpt oss tänja på våra gränser. Gränser som jag är säker på att vi kommer tänja ytterligare framöver för att säkerställa målet att skapa morgondagens klassiker”.

Med vidareutvecklingen av Miss Button fortsätter det värdefulla samarbetet mellan Stolab och Jonas Lindvall. Ett samarbete som Martin Johansson, VD och ägare av Stolab, beskriver som ”ovärderligt eftersom Jonas har lärt känna Stolabs DNA och samtidigt hjälpt oss tänja på våra gränser. Gränser som jag är säker på att vi kommer tänja ytterligare framöver för att säkerställa målet att skapa morgondagens klassiker”.

”Jag har haft förmånen att arbeta med Stolab på deras resa under det senaste dryga decenniet, och därmed också fått vara delaktig i den utveckling som skett. Det finns en hög ambition, diger kunskap, ett rikt designarv samt en enorm drivkraft inom företaget. Fyra beståndsdelar som har gjort att Stolab uppmärksammats mer och mer på den internationella arenan. En viktig del av Stolabs DNA är Lilla Åland från 1942, något utav en nationell klenod och pinnstolarnas pinnstol. Den har fått gott sällskap av nya produkter genom åren när sortimentet utvecklas och vem vet vad framtiden har att erbjuda genom fortsatt produktutveckling och framtida sortiment, säger formgivare Jonas Lindvall.”, säger formgivare Jonas Lindvall.

Stolab© Miss Button barpall ek klädd 0401 justerad.jpg