Headerbild32.jpg

Mixa och matcha med Alt familjen

Vi erbjuder nu 20 års garanti på Lilla Åland

Vi ger dig 20 års garanti, men tror på en livslång relation

Hållbarhet för oss på Stolab innebär att tillverka möbler som håller hög kvalitet och har en så tidlös form att de håller i generationer. Och ingen möbel kan väl representera detta bättre än just Lilla Åland. För dig som värnar om hållbarhet både i funktion och estetik ger vi nu 20 års garanti på våra Lilla Åland pinnstolar i massiv ek och björk. En bra start för vad vi hoppas ska bli en livslång relation.

IMG_0466-2.jpg
På Stolab strävar vi efter att producera möbler i massivt trä med själ och karaktär. Möbler som är verkligt samtida, men ändå tidlösa. Där dess kvalitet, design och funktion gör den vackrare över tiden - möbler att njuta av och uppskattas över hela världen av kommande generationer.

Alt kollektionen

Stolab stod inför utmaningen att gå från sin traditionella ”matplats” identitet till produkter som talar till arkitekter och designers som vill ha en mer modern estetik med bredare användningsområden, särskilt på morgondagens kontor, där man i allt högre grad blandar det bästa från hemmet och arbete. Stolabs resa ledde till att FUWL skapade ”Alt Collection”, en stolsserie som kan anpassas genom att mixa och matcha de övre och nedre delarna.

Läs mer om kollektionen här
Miljö Global Lighting2392.jpg Villa Gångheste Alt1985 (kopia).jpg
DSC_2214-2 (kopia).jpg

Vi jobbar även mot projekt

Vi arbetar inte bara direkt med konsumenter utan även med föreskrivande led. Läs mer om oss här och kontakta oss om du vill veta mer.
grön link.jpg _71A2239_Medium-Res.jpg
grön link.jpg

Möbler får nytt liv

Vi producerar våra möbler i egen fabrik i Småland och arbetar varje dag med att göra det på ett hållbart sätt. En del i det arbetet är att ge skadade möbler nytt liv och erbjuda dem till våra kunder på projekt-marknaden. Ett annat är att knyta skickliga möbelreparatörer till oss som kan laga möbler som slitits eller gått sönder under sin livstid. Vi kallar det Reduce Reuse Restore. Läs mer här

Pinnstolen i vårt DNA

Stolab har tillverkat pinnstolar som vår signaturprodukt sedan 1907. Dess komfort, stabilitet och tidlösa stil förblir kärnan i vårt DNA än i dag. Miss Holly från 2011 av Jonas Lindvall, Pinnockio från 1955 av Yngve Ekström och vår ikoniska Lilla Åland från 1942 av Carl Malmsten. Alla är de en del av vår historia och vår nutid.

Läs mer om Stolab
Stolab© Pinnockio stol björk 0401.jpg Stolab© Miss Holly stol 0402.jpg
Stolab© Miss Tailor bänk 0403 beskuren.jpg Stolab© Link fåtölj 0305 beskuren.jpg
Stolab© Miss Tailor bänk 0403 beskuren.jpg

Tidlöst massivt trä sedan 1907