Stolab - 20232116.jpg

Morgondagens klassiker

Med start i den naturligt vackra träytan vill vi kunna hjälpa våra konsumenter och kunder att inreda sina miljöer, så att man skall våga ta sig utanför vitt, svart och grått.

Läs mer
Stolab© Lilla Åland chair Thunder 0401.jpg Stolab© Lilla Åland chair Mist 0401.jpg

Smoked Oak

Smoked oak är en ytbehandling som tillför en sober känsla och framhäver seriens linjer och mjuka konturer som nu kommer bli en ordinarie ytbehandling i sortimentet.

Läs mer
Stolab© Prima Vista Smoked Oak 0406.jpg Stolab© Prima Vista table Smoked Oak 0403.jpg

Miss Button klädd

En produkt som visar prov på Stolabs stora hantverkskunnande genom den tredimensionella sitsen. En pall som både känns bekant och helt ny i sin framtoning. Miss Button är den lite kaxigare i pallfamiljen. Nu kommer den även med klädd sits.

Läs mer
Stolab© Miss Button upholstered 0402 (kopia).jpg Miss button klädd sits.jpg

Stolab x Dezeen

Stolab© Bolt pall björk 0402-beskuren 2.jpg
Våra möbler är skapade av skandinaviska formgivare och producerade hos oss i Småland i massivt trä. Allt vi gör präglas av ett noggrant utfört hantverk och detaljarbete. Vi skapar möbler som håller i flera generationer.
Stolab© Prima Vista bord 0412 beskuren.jpg
Prima Vista

Sitt vackert

Prima Vista är formgiven av Marit Stigsdotter och Staffan Lind och är en serie där kärleken till massivt trä är tydlig. Formen, linjerna, stolarnas ryggstöd som är frästa i ett enda stycke ek eller björk. Njut av bordet, stolen, barstolen eller varför inte hela serien.
Stolab© Prima Vista barstol 0403 beskuren.jpg Stolab© Prima Vista stol 0416.jpg

Prima Vista barstol

Prima Vista stol

Stolab© Prima Vista barstol 0403 beskuren.jpg

Prima Vista barstol

Stolab© Prima Vista stol 0416.jpg

Prima Vista stol

Möbler får nytt liv

Vi producerar våra möbler i egen fabrik i Småland och arbetar varje dag med att göra det på ett hållbart sätt. En del i det arbetet är att ge skadade möbler nytt liv och erbjuda dem till våra kunder på projekt-marknaden. Ett annat är att knyta skickliga möbelreparatörer till oss som kan laga möbler som slitits eller gått sönder under sin livstid. Vi kallar det Reduce Reuse Restore.

Reduce Reuse Restore
Stolab GO 2021-04-272407_Medium-Res.jpg _09A1557.jpg

Pinnstolen i vårt DNA

Stolab har tillverkat pinnstolar som vår signaturprodukt sedan 1907. Dess komfort, stabilitet och tidlösa stil förblir kärnan i vårt DNA än i dag. Miss Holly från 2011 av Jonas Lindvall, Pinnockio från 1955 av Yngve Ekström och vår ikoniska Lilla Åland från 1942 av Carl Malmsten. Alla är de en del av vår historia och vår nutid.

Läs mer om Stolab
Stolab© Pinnockio stol björk 0401.jpg Stolab© Miss Holly stol 0402.jpg
Stolab© Miss Tailor bänk 0403 beskuren.jpg Stolab© Link fåtölj 0305 beskuren.jpg

Tidlöst massivt trä sedan 1907