Videgård, Stockholm
Kocken och entreprenören Erik Videgård söker ständigt nya utmaningar. Han var en av dem som på  90-talet  tog det autentiska asiatiska köket till  Stockholm. Nu gör han det igen genom att introducera  Nikkei köket  för oss svenskar -  ett kök som bjuder på en blandning av japanska och peruanska smaker - en färgstark, smakfull och synnerligen överraskande blandning. Och i de nya lokalerna, som utstrålar värme och skapar en omslutande känsla, finns passande nog vår Miss Holly klädd stol och Miss Holly barstol. 

Erik Videgård 
”Jag har länge haft Miss Holly som favorit. Jag är dessutom mycket god vän med Jonas Lindvall, som designat denna möbelserie. Barstolen är oerhört bekväm även om den är helt i trä. De generösa formerna bjuder in gästerna att slå sig ner och de älskar bekvämligheten och värmen i materialet. Stolen passar perfekt med det övriga möblemanget och inredningen, med en blinkning åt 50-tal fulländar den stilen i matsalen på Videgård. Du sitter skönt och länge. Att sedan dessa möbler är svensktillverkade och att det känns unikt är naturligtvis ett extra plus.” 

Videgård ligger i Grand Ecaliers gamla lokal i Sturegallerian och är en del av Stureplansgruppen. Totalt har restaurangen plats för 100 sittande gäster, varav 30 kan sitta i råfoodbaren. Videgård öppnade den 24e september och har redan fått mängder av fina recensioner. 

Foto: Elin Sylwan 

www.videgard.se 
Stolabs möbler i reportaget 
Miss Holly barstol,  Miss Holly klädd stol formgivna av Jonas Lindvall.  

Högupplösta bilder kan laddas ner här 

Dela på sociala medier