Välkommen till 20-talets glansdagar

Det anrika PUB-huset, mitt i Stockholm, har byggts om till att bli ett av Scandics nya flaggskepp – Haymarket by Scandic. Ett hotellkoncept där inspiration hämtats från 20-talets glansdagar som präglades av optimism, glamour och framtidstro. För att genomföra konceptet i minsta detalj, är ingen möbel i inredningen en standardprodukt. Allt har anpassats för att temat ska fungera fullt ut. På Stolab har vi levererat 56 stycken Miss Holly i svart bets, där nederdelen  av benen klätts in med mässing och sätet klätts in med läder.

Scandic Haymarket bjuder även på många igenkännande för den som kan sin filmhistoria. Här finns miljöer inspi-rerade från såväl Casablanca som The Shining. Och självklart har också Greta Garbo fått en framträdande roll i detta art déco-hotell. Greta som 1920 var expedit och modell på hattavdelningen i just PUB-huset.

Input interiör har levererat lös inredning och alla textilier. Koncept Stockholm har varit konceptstyrande arkitekt och stått för design och projektering. 

Mats Genym, projektansvarig Input interiör, Stockholm
”Det har varit ett väldigt spännande projekt för oss att genomföra tillsammans med Koncept Stockholm. Vi har tidigare haft Scandic som kund och det känns därför roligt att nu fått vara med och leverera till deras nya flaggskepp. Projektet innebär inredning till 405 rum, varav 16 sviter, flera restauranger, eventvåning, en liten bio samt en eventsvit med tillhörande privat takterrass på 97 kvm.”

Möbler från hela världen
”För att kunna fullfölja konceptidéerna kring filmtema, Garbo och art déco, har vi fått söka leverantörer från hela världen. I hotellet finns inga standardmöbler, alla möbler har modifierats på olika sätt. Textilierna är specialdesignade och materialvalen är genomgående exklusiva med bland annat marmor, mässing och sammet. Det är verkligen roligt när ett tema får göras fullt ut som i detta fallet.”

Stolab har levererat en specialmodell av Jonas Lindvalls barstol Miss Holly till Haymarkets amerikanska brasserie, Paul’s. Barstolen är betsad i svart och nederdelen av benen är klädda med mässing. Sätet har klätts in med svart läder.

Miss Holly i lyxigt brasseri
”Tillsammans med Koncept Stockholm valde vi Miss Holly barstol till Paul´s, som är en av hotellets tre restauranger och som döpts efter PUBs grundare Paul U. Bergström. För att passa in i det  amerikanska brasseriet, där ledorden är dekadens och lyx, ville vi ha barstolen betsad i svart och benens nederdel inklädda med mässing, vilket Stolab löste på ett snyggt sätt.”

En uppskattad leverantör
”När vi samarbetar med Stolab i olika projekt kan vi lita på att kvalitet och leverans håller måtten. De återkopplar snabbt och har dessutom en spännande historia i ryggen.” 

Dela på sociala medier