GASTROHOTELLET SOM LOCKAR HELA VÄRLDEN TILL SMÅLAND

Det är nu cirka fyra år sedan vi på Stolab fick förmånen att leverera möbler till Skandinaviens första gastrohotell – PM & Vänner i Växjö. En mångfaldigt prisbelönad verksamhet där inredning, matlagning och menyer konsekvent utgår från naturens rikedom med betoning på skog, äng och sjö. Vi återvände till Växjö för att se hur det ser ut idag och höra hur PM & Vänner utvecklats under dessa år.

Martin Rognefall, delägare och marknadsansvarig PM & Vänner
”Vi har etablerat oss väldigt väl på den skandinaviska marknaden. Vi har även långväga gäster och satsar nu på marknader som Tyskland, USA och Nederländerna.”

Ett hållbart originalkoncept
”Det som gör oss unika i vårt erbjudande är att vi är och har hela tiden varit trogna vårt koncept som utgår från hörnstenarna skog, äng och sjö. Vi har aldrig kopierat någon annan utan bygger allt utifrån vår egen historia och utan att haka på tillfälliga trender. Att stå fast vid sitt originalkoncept innebär dock inte att vi står stilla. Vi utvecklar hela tiden vårt erbjudande på olika kreativa sätt, vilket är ett måste för att bibehålla attraktivitet en inte minst för våra återkommande gäster, vilka är väldigt många.” 

Tidlöst och profilerande
”Vi hade redan från början en klar tanke om att vi ville ha en inredning som skulle kännas tidlös, vad gäller material och design, men som samtidigt kändes profilerande för oss. Vi ville inte behöva byta ut och ändra efter några år. Vi valde därför hög kvalitet genomgående både på möbler och inredning. Idag vet vi att vi gjorde rätt då allt fortfarande känns tidsenligt och fräscht.”

Ett gynnsamt Småländskt klimat
”Vi har ju, i den mån det är möjligt, valt att samarbeta med företag i regionen. Småland inspirerar oss inte bara i matlagningen. Här finns också så otroligt många duktiga tillverkare och leverantörer. Gemensamt för oss som verkar i denna bygden är att vi bär med oss ett arv som präglar vårt sätt att tänka och göra affärer. Det handlar mycket om att ta tillvara på det som finns och utifrån de förutsättningarna skapa något som man står för och känner stolthet för. Miljö- och hållbarhetstänket är därför inte något nytt för oss, i Småland har det alltid varit en förutsättning att ta hänsyn till både människa och miljö när man gör något. Helt enkelt att vara rädd om saker och ting.”

"Stolab är ett bra exempel på detta och vi är mycket nöjda med de möbler som levererades till oss för fyra år sedan. Vi får också ofta beröm från våra gäster för vår inredning och våra möbler.”

Utveckla utan att växa
”Vi har inga tankar på att växa storleksmässigt i form av antal rum utan känner att våra 74 rum är fullt tillräckligt för våra affärs- och nöjesresenärer. Vi vill hellre utveckla vårt grundkoncept på olika kreativa sätt och hur det kommer att ta sig uttryck får bli en överraskning för våra gäster.”

Stolab har levererat Hundranian stolar och Miss Holly stolar till restaurang, konferensutrymme, hotellrum och sviter.

Läs gärna mer om PM & Vänner

Dela på sociala medier