Från eftersnack till bröllop 

Isaberg Golfklubb ligger vid Nissafors Bruk, två mil norr om Gislaved.
En klubb med två 18-hålsbanor som anses vara några av Sveriges vackrast belägna. 2016 genomfördes en omfattande renovering av klubbens restaurang vars resultat inte bara lockar golfentusiaster utan även besökare och event av helt annan karaktär. 

Jacob Stenkil, klubbchef Isaberg Golfklubb 
”Det har varit en tacksam situation för mig som klubbchef eftersom mitt arbete här i stort sett började samtidigt som renoveringen av restaurang och entré. Det mesta hade sett likadant ut sedan 1989, så det fanns verkligen ett behov av att förnya.” 

En bistro med historisk ton 
”Tillsammans med arkitekten Per-Olof Malmvall tog vi fram ett förslag som skulle ge lokalerna en bistrokänsla med ljusa träslag och öppna ytor. Vi ville också ge utrymmena egen karaktär genom att lyfta fram den historia som platsen i sig har genom uppförstorade foton från denna tid på väggarna.” 

Under 180 år bedrevs det här en järnbruksverksamhet och de båda klubbhusflyglarna är nu de sista resterna av det herresäte som var boplats åt den siste bruksägaren. 

Stolab både då och nu 
”Vi var väldigt tydliga med att vi ville ha med Stolabs möbler även denna gång. De möbler de levererade till lokalerna för snart 30 år sedan har fungerat ypperligt. Vi gillar verkligen Stolab och deras möbler.” 

Stapelbart och sarglöst 
”Denna gång valde vi stolen Hundranian och karmstolen Greta. Båda är lackerade i svart och staplingsbara, vilket är nödvändigt eftersom vi då och då flyttar om och ändrar dukningarna. Som bord valde vi olika varianter av borden Annie i ljus mattlack, en yta som tål det mesta, trots att den är så ljus. Det är också bord utan sarg, vilket gör att det får plats många stolar runt om borden.” 

Matsal för många gäster 
”Vår restaurang används inte bara av våra golfgäster, vi har även lunchservering öppen för alla och hyr ut lokalerna till olika event, däribland bröllop. Det kan väl ses som ett tydligt bevis för att vi lyckats åstadkomma något alldeles extra med våra lokaler.” 

Isaberg Golfklubb valde Hundranian stol och Greta karmstol lackerade i svart. Hundranian har klädd sits i skinn. Greta är klädd med svart skinn på både sits och rygg. På ryggen finns även klubbmärket präglat i skinnet. 
De foton som pryder väggarna kommer från historiska miljöer då det under 1800-talet funnits järnbruk på samma plats som golfklubben nu bedriver sin verksamhet. 

Foto: Robert Larsson 

Dela på sociala medier