Att vara en svensk möbeltillverkare innebär möten med många intressanta människor och sammanhang. Här kan du läsa mer om några av dem.
Mässa

Besök oss på Stockholm Furniture Fair

Under februari 2023, är det äntligen Stockholm Furniture Fair igen, det har gått tre år sedan vi senast var där och vi ser verkligen fram emot det. Vi kommer vara där och presentera nyheter samt övriga möbler under 7-11 februari. Varmt välkomna in i montern. Du hittar oss i monter: A07:10.

Stolab The Photogallery 20232485 (kopia).jpg Morgondagens klassiker

Morgondagens klassiker

Med start i den naturligt vackra träytan vill vi kunna hjälpa våra konsumenter och kunder att inreda sina miljöer, så att man skall våga ta sig utanför vitt, svart och grått.

Stolab©_Gastrologik_003.jpg Miss Holly i stjärnors sällskap

Gastrologik

Bakom inredningen till Gastrologik står Jonas Lindvall. I nära samarbete med Jacob och Anton har han skapat en inredning som ska harmoniera med den tydliga inriktning som står bakom duons koncept där närodlade råvaror av högsta kvalitet utgör kärnan.

Stolab© Lilla Snåland 0401.jpg Från spill till unik pall

Lilla Snåland

Redan 2016 inspirerades vi av en för oss då okänd formgivare att börja arbeta med "upcycling". Att tänka nytt vad gäller att omvandla spill till nya produkter och idag är det en del av vårt dagliga fokus. Lilla Snåland är en trebent pall där 14 spillbitar från Lilla Åland limmas ihop till en sits vars form. Pallen fick snabbt stor uppmärksamhet och har redan nominerats till, och erhållit, flera priser.

js-bergstrom-39.jpg Personligt, lekfullt och helt fantastiskt

Villa Kristina

Ett hus som ritats och byggts för att exteriört vara i symbios med naturen och interiört vara ett varm och välkomnande hem, med gott om plats för umgänge. I synnerhet vid det 7 meter långa matbordet där 16 Lilla Åland pinnstolar i olika kulörer samsas och får representera familjens önskan om att i så stor utsträckning som möjligt använda sig av svenska leverantörer.

Stolab©_PMVanner_006.jpg Lockar hela världen till Småland

PM & Vänner

För flera år sedan fick Stolab förmånen att leverera möbler till Skandinaviens första gastrohotell – PM & Vänner i Växjö. En mångfaldigt prisbelönad verksamhet där inredning, matlagning och menyer konsekvent utgår från naturens rikedom med betoning på skog, äng och sjö.

SFF17Bolon001.jpg Ett spännande liv för Lilla Åland

Bolon

Till Bolon i Ulricehamn kommer besökare från hela världen för att ta del av den kunskap, kultur och entreprenörskap som gjort Bolon till ett världskänt varumärke och ett ledande företag vad gäller innovativa golvlösningar för offentliga miljöer. Sedan starten har utvecklingen i företaget gått hand i hand med ett omfattande miljöansvar, synligt i produkter, i fabriksanläggning och i de miljöer som representerar det Bolon står för.

Stolab©_Portal_005.jpg Högt i tak

Portal

På S:t Eriksplan 1 i Stockholm ligger Portal restaurang, bar och matlagningsstudio i fantastiskt vackra ljusa lokaler med så högt i tak att det finns plats för ett extra etage som numera bland annat rymmer ett stort gemensamhetsbord för privat sittning.

_A6A5112-Medium-Rez.jpg Inget slår ett utmärkande hantverk

Rob Krieger stenhuggare

På Stolab har vi en småskalig möbelproduktion där rent hantverk förenas med avancerad och automatiserad maskinteknik. Vi ska vara bäst på det vi gör när det gäller träbearbetning. Vi har också ett nära samarbete med otroligt duktiga leverantörer. En av dessa är stenhuggaren Rob Krieger, som tillverkar marmorskivorna till vår bordsserie Tureen.

Stolab©_Fridaskolan_02.jpg Med eleven och lärandet i fokus

Fridaskolan

Fridaskolan vid Sankt Jörgens Park på Norra Hisingen är en mycket speciell skola, eller rättare sagt, ett undervisningslandskap i en skola i ständig utveckling. På Stolab är vi stolta över att ha fått leverera 110 stycken Lilla Åland i massiv björk till skolans restaurang.

Stolab The Photogallery 20232140.jpg Smoked oak

Ytbehandlingen - smoked oak

Nu lanserar vi den nya ytbehandlingen smoked oak. Det är en ytbehandling som tillför en sober känsla och framhäver seriens linjer och mjuka konturer som nu kommer bli en ordinarie ytbehandling i sortimentet.

Miss button klädd sits.jpg Miss Button klädd

Miss Button bjuder in till mjuk sittstund

En produkt som visar prov på Stolabs stora hantverkskunnande genom den tredimensionella sitsen. En pall som både känns bekant och helt ny i sin framtoning. Miss Button är den lite kaxigare i pallfamiljen. Nu kommer den även med klädd sits.