bg-omstolab-karnvarden.jpg

Värdegrund

EGEN, SVENSK TILLVERKNING
MASSIVT TRÄ
MEDVETEN ENKELHET
FORM OCH FUNKTION I HARMONISK FÖRENING
MILJÖANSVAR

EGEN, SVENSK TILLVERKNING
Produktionen är vårt hjärta, men också vår hjärna. Här finns en enorm kunskap. Närheten och den ständiga dialogen mellan formgivare och produktion ger oss därför obegränsade möjligheter att gå från idé till praktiskt utförande.

MASSIVT TRÄ
Vi ska i så stor utsträckning som möjligt arbeta i massiva träslag utifrån högklassiga råvaror, då det konkretiserar vår tanke om kvalitet och hållbarhet. Björk är vårt basmaterial och det som oftast förknippas med Stolab, men vi är inte främmande för att utveckla vårt sortiment genom val av andra träslag. Alternativ till massiva träslag används när formen eller funktionen förbättras av ett sådant val.

MEDVETEN ENKELHET
En medveten enkelhet är något av ett signum för våra möbler och gör dem tidlösa. Vi väljer hellre att använda orden medveten enkelhet än klassiker, då en klassiker är omöjligt att förutse. Enkelheten ska även prägla vårt sätt att arbeta med våra kunder och återförsäljare. Det ska vara lätt och smidigt att arbeta med oss.

FORM OCH FUNKTION I HARMONISK FÖRENING
Funktionen är a och o i Stolabs möbler. Funktionen ska dock inte upplevas som en separat egenskap utan alltid vara i harmonisk förening med en genomtänkt form. Närheten till produktionen gör att en tanke kring form snabbt kan bli till ett konkret förslag för vidare utveckling till en färdig produkt som vi testar i vår egen testlaboratorium eller på Statens Provningsanstalt.

MILJÖANSVAR
Att agera långsiktigt innebär även att vi ska sträva efter att välja material och metoder som innebär en så ringa miljöpåverkan som möjligt. Produktion i Sverige, nära vår marknad, ser vi som en viktig del i vårt miljöarbete. Miljöansvar innebär också att vi tillverkar möbler som håller länge - i flera generationer. I detta arbete är våra medarbetare en viktig resurs. Vi ska ha en arbetsmiljö där våra medarbetare trivs och utvecklas. Arbetsmiljöfrågorna ska behandlas i den dagliga verksamheten och i samband med medarbetarna.

Läs mer i vår värdegrund här.

Medveten enkelhet.

Medveten enkelhet.

En medveten enkelhet är något av ett signum för våra möbler och gör dem tidlösa. Enkelheten ska även prägla vårt sätt att arbeta med våra kunder och återförsäljare.

Läs mer ›
Miljöansvar.

Miljöansvar.

Att agera långsiktigt innebär även att vi ska sträva efter att välja material och metoder som innebär en så ringa miljöpåverkan som möjligt. Produktion i Sverige, nära vår marknad, ser vi som en viktig del i vårt miljöarbete.

Läs mer ›
Filmen om Stolab.

Filmen om Stolab.

En sann historia från Smålandsstenar.

Läs mer ›