Nyhet 2019 - Prima Vista stol och bord

2019-02-01

NYHET 2019 |  PRIMA VISTA STOL OCH BORD 
FORM: MARIT STIGSDOTTER / STAFFAN LIND

Man faller för formen och fastnar för funktionen. När Marit och Staffan skapade Prima Vista var skönhet, komfort och spontanitet ledorden. Målet var en vacker och funktionell möbelgrupp för både vardagsfrukost och stora fester. Tanken bakom bordet var att det skulle gå att utöka eftersom behoven varierar från en dag till en annan. Stolen skulle vara mycket bekväm och tillåta långa och bekväma sittningar. Och allt skulle utstråla den känsla för form, kvalitet och hantverk som är Stolabs signum.

Spontanitet är att kunna bestämma sig i sista minuten 
En snabb extraplats för en varm gryta? Fler oväntade, men mycket välkomna gäster? Inga problem! Med ett handgrepp bjuder Prima Vista bord på extra avställningsyta och lika lätt förlängs det utan att man behöver duka av. Tilläggsskivan förvaras i bordet – enkelt, utrymmessnålt och alltid till hands. Utdragslådan har en praktisk yta av kork. Den lösa korkskivan kan tas ur och användas separat.

Sen ska man förstås sitta riktigt bekvämt 
Det första man upptäcker på Prima Vista stol – och kanske låter handen följa – är den mjukt rundade ryggen i massivträ. Kanske man också ser hur bakbenen med en lätt böj ansluter till ryggbrickan. När man sätter sig, känner man direkt hur skönt man sitter och vill gärna sitta kvar. Närkontakt med en bra stol slutar oftast med att man inte tänker på den. Precis så fungerar Prima Vista!

PRIMA VISTA STOL FAKTA
Bredd 44 cm, höjd 82 cm, djup 52 cm, sitthöjd 44 cm. Tillverkas i massiv björk. Ytbehandling: Klarlack, ljus mattlack, olja eller någon av våra 13 NCS-kulörer. Sits klädd med tyg. Kan också fås med avtagbar klädsel.

PRIMA VISTA BORD FAKTA
Finns i tre storlekar: 120 x 90 + 50 cm, 180 x 90 + 50 cm, 210 x 90 + 2 x 50 cm. Höjd 73 cm. Tillverkas i massiv björk. Kan fås ytbehandlad med klarlack, ljus mattlack, olja eller någon av våra 13 NCS-kulörer.

Pdf och högupplösta bilder finns att laddas när här.

MARIT STIGSDOTTER/STAFFAN LIND
Marit är utbildad möbelsnickare vid Capellagården och arbetar som designer i egen verksamhet. Hon är också lärare i design och möbelsnickeri vid Capellagårdens huvudutbildning samt gästföreläsare och skribent. 

Staffan är grafisk formgivare och arbetar med tvådimen- sionell form och kommunikation vid sidan av produkt- formgivning. Marit och Staffan har samarbetat i flera designprojekt. Förutom möbler för inomhusbruk har de också formgivit belysning och utemöbler.

Dela på sociala medier