Miss Holly Day

2020-09-09

Den 9 september är den officiella Miss Holly Day på Stolab. Datumet som står på den första skissen vi fick av formgivaren Jonas Lindvall. En modern pinnstol var född och Stolab hade fått en ny klassiker.

Det är Miss Holly Day! Så låt oss berätta historien om Miss Holly.

Året var 2010 och vintern var precis på väg att bli vår när vi tog kontakt med designern Jonas Lindvall. Uppdraget var att skapa en ny  pinnstol och det var en kort brief. Stolen skulle bli modern, inte se ut som Lilla Åland, men ändå ha den klassiska Stolab-känslan. Jonas kom till vår fabrik i Smålandsstenar, där han fick se vår produktion och kunde titta i vårt arkiv. Detta var i juni. Tre månader senare, i september, återvände Jonas med en skiss. Och om man tittar noga på ritningen kan man se att den är daterad 100909. Datumet blev den officiella födelsedagen för Miss Holly, som idag är exakt 10 år sedan. Vilken sak att fira!

Men hur är det med namnet? Varför Miss Holly? Eftersom stolen har en stark och feminin karaktär, med 50-talskänsla, bestämde vi oss för att den skulle få sitt namn efter Holly Golightly i filmen "Breakfast at Tiffany's". Den nya Stolab-klassikern rimmade helt enkelt med Audrey Hepburns starka karaktär i den så klassiska filmen från 1961.

Grattis på födelsedagen Miss Holly och tack Jonas Lindvall för ett av många fantastiska samarbeten.

Dela på sociala medier