• 2016-10-18

  En detaljerad historia...

  Vardags4

  VARDAGS 70 ÅR

  Det är nu 70 år sedan Carl Malmsten skapade matrumsserien Vardags. Möbler formgivna för att ge hemmet en mänsklig och ombonad atmosfär. Tillverkade för att tåla var dags användning och med ett kärleksfullt och mycket noggrant utfört detaljarbete som blivit signum för Malmstens skapelser. Vardags-serien är lika vacker idag som när serien skapades. Därför är den väl värd att kallas för en sann klassiker.

  STOLAB EN UTVALD NYCKELVERKSTAD

  Stolab är en av Carl Malmstens mycket noggrant utvalda nyckelverkstäder. Det är vi stolta över. Vardags är också en tydlig budbärare för det vi vill förmedla från Stolab. Våra kärnvärden finns väl representerade i Vardags då möblerna är tillverkade av massivt trä och med ett stort miljöansvar i vår egen fabrik i Smålandsstenar. I Vardags finns en medveten enkelhet där form och funktion får samsas i en harmonisk förening. 

  I Vardags får vi också möjlighet att visa upp vad vi menar med stor respekt för material och detaljarbete. Karmstolen, till exempel, består av 33 delar och 108 arbetsmoment. Och då har vi på Stolab ändå en av på Sveriges modernaste möbelproduktioner.

  Sammantaget gör det Vardags till ett synnerligen konkret bevis för yrkesstolthet och hantverksskicklighet. Det Malmsten menar med vacker funktionalism.

  Vardags1Vardags3Vardags2