• 2017-11-27 vinnare.jpg

  NOTHINPLAKETTEN 2017

  När Stiftelsen Forum Finnveden delade ut det årliga näringslivspriset, Nothinplaketten, i Värnamo gick det i år till Stolabs tidigare ägare och VD, Göran Martinsson samt nuvarande ägare och VD Martin Johansson. Priset delas ut till företagsledare som utvecklat ett eller flera företag på ett mycket berömvärt sätt.

  Juryns motivering

  ”För deras stora patos och engagemang att utveckla och bevara den svenska möbeltraditionen av massiva trämöbler. Här ingår en stark tro på tillverkning i Sverige. Sammantaget har detta resulterat i att Stolab idag är ett ledande kvalitetsmärke på den svenska marknaden.”

  Martin Johansson

  ”Vi älskar verkligen att driva företag i den här bygden och att då bli uppmärksammade på detta sätt gör oss så stolta. Tittar man på listan över vilka som fått priset innan så är det personer som vi respekterar mycket högt.”

   ForumFinnveden.jpg

  Läs mer om Forum Finnveden och Nohtinplaketten här.

 • 2017-11-16

  RINGMÄRKT

  Ringmärkt.jpg

  RINGMÄRKT
  Träkänsla. Ordet används ofta, men på Stolab tar vi det ett steg längre och kallar det trä med hög materialkänsla. Vi älskar verkligen det massiva träet då det är ett levande material, med hög personlighet. Vi har valt att arbeta med massivt trä från björk, ask och ek. Dessa träslag stämmer väl överens med Stolabs formspråk och den kvalitetskänsla vi vill att våra möbler ska förmedla. 

  Respekt för varje ring 
  Innan råvaran når oss i Smålandsstenar har det tagit cirka 60 år för björken att uppnå rätt kvalitet. För asken tar det cirka 100 år och för eken räknar vi med runt 120 årsringar. Vi känner verkligen respekt för vad denna tid åstadkommer i form av kvalitet och personlighet. Årsringar som sätter sin prägel och gör att varje möbel blir unik. Björken levereras i första hand från Sverige, eken från Centraleuropa och asken från Danmark eller Centraleuropa. Vi köper endast trä som är spårbart och kommer från leverantörer som arbetar på ett ansvarsfullt sätt både med tanke på miljö och människa. 

  När det massiva planket sedan kommer till oss, med eller utan barken kvar, krävs det tränade ögon och händer för att avgöra hur varje planka bäst kommer till sin rätt och hur vi kan undvika onödigt spill.

 • 2017-11-10

  STOLTHET 8

  Läs igenom det senaste numret av Stolthet. Där kan du bland annat läsa om "Nytt Liv" och om Mathieu Gustafsson, formgivaren till vår senaste stol Sture. Klicka på magasinet nedan för att läsa.

  Stolthet 8 2017.jpg

 • 2017-11-10

  HÄNG MED

  MISS HOLLY HALL
  Form: Jonas Lindvall

  En helt ny hallserie där Jonas Lindvall skapat en nätt, lättplacerad förvaring för hallen med samma formspråk som användas i Miss Holly stol och bord. Hela serien är tillverkad i massiv ek och utgör ett fint exempel på hur vacker form och smart funktion kan samverka. Ribbstolen ger möjligheter att hänga kläder och accessoarer på olika nivåer. I serien ingår ribbstol, skohylla, galge, och speglar i två olika storlekar. 

  Klicka här för att se hela Miss Holly-serien.  

  TOTEM HÄNGARE
  Form Jonas Lindvall

  En genialisk hängare som går att använda i alla utrymmen där behov finns för att hålla iordning på saker och ting; nycklar, smycken, väskor, jackor – ja, allt! Totem utgör även en vacker detalj i sig när den hänger på väggen. Totem tillverkas i massiv ek och finns i tre olika storlekar.

  För mer info klicka här.

   Stolab_pressinfo5.jpg Stolab 2017-02-01_0039.jpg