• 2018-02-06

  Nyheter 2018

  2018 är det 111 år sedan vi startade vår tillverkning av massiva möbler här i Smålandsstenar. Tiden går fort när man har roligt och tror på det man gör. Under året kommer vi att utveckla och sätta ännu större fokus på våra ”möbelettor”, d v s de original som vi har fått förmånen att tillverka och som genom sin form och tidlösa kvaliteter fått många efterföljare. Med all rätta får därmed våra klassiker en framträdande roll, tillsammans med nya möbler formgivna med samma intentioner, det vill säga att bli framtidens klassiker.

  Miss Holly Klädd stol

  FORM: JONAS LINDVALL

  I Miss Holly klädd stol har Jonas Lindvall skapat en varm, omslutande stol där mjuka former möter det massiva träet i stolens ben. En stol som passar lika bra kring matbordet som vid konferensbordet eller som solitär. Stolen har fast klädsel och kläs i något av våra standardtyger alternativt insänt tyg eller läder.

  MÅTT: BREDD 65 CM, HÖJD 79 CM, DJUP 56 CM, SITTDJUP 43 CM, SITTHÖJD 45 CM.

  2 Miss Holly upholsteredMiss Holly upholstered

  Miss Holly runt bord

  FORM: JONAS LINDVALL

  Våra uppskattade Miss Holly-bord kompletteras här med ett runt bord med kraftig skiva och omsorgsfullt bearbetade kanter och ben som gör att bordet får ett mjukt och inbjudande uttryck. Enkelhet möter hög materialkänsla. Då bordet är sarglöst och bara har tre ben ger det gott om utrymme för 6 personer. Benen är trägängade och skruvas lätt in i den fasta skivan, inga verktyg behövs. Miss Holly runt bord kan fås i massiv ek, björk eller ask.

  MÅTT: Ø 130 CM. HÖJD 73 CM.

  Icon 15.jpgMiss Holly oak, Miss holly birch table

  Sittdyna till Lilla Åland stol 

  FORM: ANNA VON SCHEWEN

  Anna von Schewen har formgivit en mycket stabil sittdyna, helt anpassad för vår Lilla Åland stol. Dynan har flera noggrant genomarbetade detaljer som höjer kvalitetskänslan och ger dynan funktionella egenskaper. Dynan tillverkas här hos oss i Smålandsstenar.
  Sittdynan har avtagbart tyg och finns i tre av Stolabs standardtyger: Blues 9202 (brun/beige med brunt läder och svart kantband). Blues 9301 (pink white med ljust läder och ljust kantband). Linne 01 beige (ljus linnefärg med ljust läder och ljust kantband).

  Detalj lös dynaLös dyna Lilla Åland

  Presskit med information i PDF och högupplösta bilder finns att ladda ned här.