• 2016-02-03

  Massivt 2016

  Kärleken till det massiva träet Stolab har tillverkat möbler sedan 1907. Det har gett företaget en värdefull skatt av kunskap som präglar hela verksamheten. Med en drygt 100-årig historia finns ett arv att vara stolt över men utvecklingen av varumärket Stolab är ständigt pågående. Kärleken till det massiva träet och skapandet av tidlösa möbler känner ingen ålder. Den är konstant. Att formgivning, tillverkning och montering sker på samma plats i Smålandsstenar, ger Stolab möjlighet att inte bara nå upp till de högt ställda krav på kvalitet, miljöansvar och hållbarhet som ska följa varumärket, det gör att alla blir delaktiga i och känner ansvar för hela processen – från ursprunglig och tanke till levererad produkt. Har du frågor, ta kontakt med: Martin Johansson, VD, mob: 0705 29 81 70, mail martin.johansson@stolab.se

  Miss Holly barstol och barbord
  Med respekt för det som varit och känsla för vad vi saknar idag, har Miss Holly vuxit fram.
  Jonas har hämtat inspiration från pinnstolar världen över och här skapat en helt egen version med tvådimensionell känsla. En stol som är lika vacker som funktionell och med många detaljer som vittnar om yrkesskicklighet och kärleken till trä som material. När vi nu tar gruppen vidare känns det självklart att addera en barpall i tiden. Generös och graciös även den. Barstolen är helt i massivt trä och har en sits vars delar först frästs ut, sedan limmats ihop för att slutligen fräsas igen. Allt i en modern produktionsanläggning i Smålandsstenar i Sverige. Sätet på stolen har samma feminina utstrålning som stolen, men tar samtidigt plats och utstrålar en attityd. Barsolen syftar inte bara till att skapa en vacker produkt, utan även till att visa på hur man kan ta hantverk till en maskinell nivå i en modern fabrik genom yrkesskicklighet. Barstolen går bra ihop med tillhörande barbord. Miss Holly barbord bygger på en enkel och tydlig konstruktion i massivt trä. Miss Holly har en kraftig skiva och omsorgsfullt bearbetade kanter och ben som gör att bordet får ett mjukt och inbjudande uttryck. Enkelhet möter hög materialkänsla. Så vackert.
  A1241915.jpg


  Wrap fåtölj

  Wrap är fåtöljen som ger dig en kram! Fåtöljen Wrap vill vara en fåtölj som omsluter dig och är inbjudande, men samtidigt inte tar för stor plats. Wrap klingar an till Stolabs tradition om form och funktion i harmonisk förening. Samtidigt har Wrap mjuka drag som stämmer väl in med t ex Hundranian och Miss Holly. Wrap fungerar utmärkt i både offentlig miljöer och privata hem.
  A1242073.jpg

  A1242044.jpg

  Tureen bord och Flex stol

  Stolab lanserar i vår två nyheter gjorda för det flexibla hemmet. Jonas Lindvall, formgivaren bakom bl a Miss
  Holly-serien och fåtöljen Wrap, återkommer med sido-
  borden Tureen. Stolab utökar också sin kollektion av stolar med nyheten Flex av Andrés Nilson.
  Det går inte att undgå att trenden återigen pekar mot att medvetet förvalta och investera i designklassiker, till skillnad från den slit- och slängperiod som länge pågått. Samtidigt vill dagens konsumenter genom enkla medel kunna förändra sina hem.
  – Jonas och Andrés fick i uppdrag att formge två möbler som rimmar med samtiden, är uthålliga och som samtidigt stämmer överens med Stolabs värdegrund. Genom Tureen och Flex har vi skapat två möbler för den som vill investera i kvalitet och samtidigt kunna förändra sitt hem och göra det uthålligt, säger Martin Johansson, VD på Stolab.
  Jonas Lindvall står bakom designen av de tre sidoborden Tureen i massiv ek och marmor. Borden är gjorda för att kunna stå ihop men kan även användas var för sig vilket gör att hemmets utseende lätt kan förändras beroende på var borden placeras. Stolen Flex av Andrés Nilson lever, med sina lätta 3 kg, upp till sitt namn. Stolen tillför en flexibilitet till hemmets utseende då de är staplingsbara och lätt kan tas fram eller ställas undan. De enkla men utarbetade detaljerna ger stolen ett lätt och diskret uttryck för hem där stolen ska ta plats men inte ta över.
  A1242311.jpgStolab Produkter 2015_0099.jpg

  Prio förvaring

  Det är första gången formgivaren Måns Sjöstedt formger en möbelserie för Stolab och uppdragsbeskrivningen var tydlig: en möbel som både tillgodoser hemmets förvaringsbehov men även förvaltar Stolabs arv. Med Prio har Sjöstedt lyckats kombinera det enkla men uttrycksfulla formspråk som kännetecknar honom, med de kvaliteter som Stolab står för.
  – Jag ville skapa en möbel som skall kunna tala för sig själv och tillåtas ta en naturlig plats i rummet, som en självständig del i inredningen. Med Prio förvaring tillgodoses dels behovet av att rymma de som skall gömmas undan, dels möjligheten att exponera personliga föremål som ägaren vill exponera. Med Stolabs hantverkskunnande och tradition som producent av möbler i massivt trä har Prio utformats för att möta dessa behov, säger Måns Sjöstedt.
  Förvaringsserien Prio utgörs av skåp och vitriner i fyra olika utföranden för att passa olika behov och boenden. Prio tillgodoser flera individuella inredningsstilar då den antingen kan fås i massiv björk eller ek, och få en ytbehandling eller kulör enligt individuell smak. Genom att alla beståndsdelar är gjorda i trä upplevs Prio exklusiv och naturnära. Det vackra i massivt trä visas upp i detaljer såsom urskålningen av toppen och handtagen samt den avrundade benställningen.
  A1242567.jpg


  Pressinformation PDF
  Ladda ned

  Högupplösta bilder
  Ladda ned (199 MB)