2018-12-11

Värdefullt

Medium_A0016499.jpg

Värdefullt. Till dig som köper en möbel från oss 

När du köper ett oljat bord eller förvaringsmöbel från Stolab bifogar vi alltid en skötselsats för att din möbel ska hålla sig så fin som möjligt. År efter år.  

Fram tills nu 
På Stolab har vi tillverkat massiva möbler i trä på samma plats i Smålandsstenar sedan 1907. Vår kärlek till det massiva träet har följt oss genom åren och ger oss och våra formgivare ständiga utmaningar, eftersom det är ett levande material som kräver både känsla och kunskap för att bäst komma till sin rätt. Att arbeta med massivt trä innebär för oss även stor respekt för råvaran. Innan trä-ämnet når vår fabrik har det tagit cirka 60 år för björken att uppnå rätt kvalitet. För asken cirka 100 år och för eken räknar vi med runt 120 år. Tid som satt värdefull och unik prägel på den möbel du köpt från oss. 

Skötselråd 
Eftersom det massiva träet är ett levande material, kräver det också lite extra omsorg. Hur möbeln ska skötas beror på vilken typ av ytbehandling du valt. Av respekt för materialet och av omtanke om miljön använder vi så skonsamma ytbehandlingsmetoder som möjligt. För att behålla möbelns ursprungliga egenskaper och ge den ett riktigt långt liv, rekommenderar vi att den sköts på det sätt som står beskrivet här.