• 2018-12-11

  Värdefullt

  Medium_A0016499.jpg

  Värdefullt. Till dig som köper en möbel från oss 

  När du köper ett oljat bord eller förvaringsmöbel från Stolab bifogar vi alltid en skötselsats för att din möbel ska hålla sig så fin som möjligt. År efter år.  

  Fram tills nu 
  På Stolab har vi tillverkat massiva möbler i trä på samma plats i Smålandsstenar sedan 1907. Vår kärlek till det massiva träet har följt oss genom åren och ger oss och våra formgivare ständiga utmaningar, eftersom det är ett levande material som kräver både känsla och kunskap för att bäst komma till sin rätt. Att arbeta med massivt trä innebär för oss även stor respekt för råvaran. Innan trä-ämnet når vår fabrik har det tagit cirka 60 år för björken att uppnå rätt kvalitet. För asken cirka 100 år och för eken räknar vi med runt 120 år. Tid som satt värdefull och unik prägel på den möbel du köpt från oss. 

  Skötselråd 
  Eftersom det massiva träet är ett levande material, kräver det också lite extra omsorg. Hur möbeln ska skötas beror på vilken typ av ytbehandling du valt. Av respekt för materialet och av omtanke om miljön använder vi så skonsamma ytbehandlingsmetoder som möjligt. För att behålla möbelns ursprungliga egenskaper och ge den ett riktigt långt liv, rekommenderar vi att den sköts på det sätt som står beskrivet här. 

 • 2018-12-09

  Videgård

  ElinSylwan_nikkei_0041.jpg

  VIDEGÅRD, STOCKHOLM 

  Kocken och entreprenören Erik Videgård söker ständigt nya utmaningar. Han var en av dem som på 90-talet tog det autentiska asiatiska köket till StockholmNu gör han det igen genom att introducera  Nikkei köket  för oss svenskar -  ett kök som bjuder på en blandning av japanska och peruanska smaker en färgstark, smakfull och synnerligen överraskande blandning. Och i de nya lokalerna, som utstrålar värme och skapar en omslutande känsla, finns passande nog vår Miss Holly klädd stol och Miss Holly barstol. 

  Erik Videgård 
  ”Jag har länge haft Miss Holly som favorit. Jag är dessutom mycket god vän med Jonas Lindvallsom designat denna möbelserie. Barstolen är oerhört bekväm även om den är helt i trä. De generösa formerna bjuder in gästerna att slå sig ner och de älskar bekvämligheten och värmen i materialet. Stolen passar perfekt med det övriga möblemanget och inredningen, med en blinkning åt 50-tal fulländar den stilen i matsalen på Videgård. Du sitter skönt och länge. Att sedan dessa möbler är svensktillverkade och att det känns unikt är naturligtvis ett extra plus.” 

  ElinSylwan_nikkei_0118.jpg

  Videgård ligger i Grand Ecaliers gamla lokal i Sturegallerian och är en del av Stureplansgruppen. Totalt har restaurangen plats för 100 sittande gäster, varav 30 kan sitta i råfoodbaren. Videgård öppnade den 24e september och har redan fått mängder av fina recensioner. 

  Foto: Elin Sylwan 

  www.videgard.se 

  Stolabs möbler i reportaget 

  Miss Holly barstol,  Miss Holly klädd stol formgivna av Jonas Lindvall.  

  Högupplösta bilder kan laddas ner här