Arka fyller 65 år

2020-09-08

Arka fyller 65 år

Yngve Ekströms fantastiska loungestol Arka fyller 65 år vilket vi firar med att göra stolen i jubileumsutgåva i begränsad upplaga. Arka i vitoljad eller mörk ek med en dyna i naturgarvat läder från Tärnsjö Garveri.

1955 formgav Yngve Ekström en låg pinnstol för Stolab som fick namnet Arka. Namnet är en förkortning av romarnas valvbågade trottoarer som kallas arkader och den välvda formen återfinns i loungestolens speciella design, där Yngve utgått från tre cirklar. En design som blivit ikonisk och fått många efterföljare genom åren. Arka loungestol tillverkas i massivt trä och vi är mycket stolta över att få tillverka originalet på Stolab i Smålandsstenar. 

Vi firar att Arka fyller 65 år med att ge ut en jubileumsutgåva i massiv ek i två olika utföranden. Vitoljad ek eller mörk ek. En limiterad utgåva om 100 stycken stolar som kröns med en speciellt framtagen dyna med naturgarvat läder från Tärnsjö Garveri. 

Det är naturligt för Stolab som svensk producent av kvalitetsmöbler att samarbeta nära med ett företag som Tärnsjö Garveri. Precis som vi har de en lång tradition av hantverk och hållbar, kärleksfull behandling av råvara. 

Hela vägen till färdig möbel.

 

Arka mörk ek

Dela på sociala medier