Stolab Graphic Original™

För andra året i rad har Stolab lyft fram möbler ur sitt sortiment och målat dem i en matt svart färg som ger ett djup i träets struktur. Kollektionen heter Stolab Graphic Original™ och de utvalda stolarna är Lilla Åland pinnstol och karmstol, formgivna av Carl Malmsten 1942. De finns att köpa hos utvalda butiker från 28 maj.

Stolab Graphic Original
Stolab Chair Lilla åland

Graphic Original™ True Story

Hösten 2015 lanserade vi en barstol, Miss Holly, som skulle visa hur duktiga vi är på att bearbeta massivt trä. Vi vill manifestera vår kärlek till råvaran genom en barpall som verkligen känns massiv och som är svår att kopiera. Barpallens sits utgörs av ett ”skall” som man bygger ihop med utfrästa detaljer från plankor. Detta för att minimera spill och samtidigt behålla en massiv känsla i produkten.

Detaljerna som fräses ut visar träets ådring på ett fantastiskt sätt. Ibland känns ytan nästan marmorerad. Men ibland händer det att resultatet blir ett väldigt yvigt utseende, som även kan förstärkas av naturliga nyansskillnader i träet. Just dessa sitsar är perfekta att måla, då framhävs strukturen i träet ännu mer. Eken som material är rikt på struktur och blir otroligt vackert när man lägger en kulör på den.

Här uppstod idén med att med hjälp av en matt, svart färg, ytterligare få djup i träets struktur. Kollektionen Graphic Original™ skapades som en hyllning till massivt trä. Träets olikheter gav oss en helhet.

Martin Johansson, ägare Stolab

Stolab . - _A6A4804_SV_Medium-Rez.jpg

Vill du äga en unik möbel

Stolab Graphic Original™, tillverkas i massiv ek där den matta, sobra färgen lyfter fram ekens ådring på ett utsökt sätt och ger en dov, sammetslen känsla. För att stärka det unika och originalkänslan, finns det en plakett under varje stol specialframtagen för Graphic Original™.

Stolarna har alltid tillverkats och tillverkas fortfarande av oss på Stolab i Smålandsstenar. Från planka till kvalitetsmöbel med kärlek i varje steg.

Stolab Grafic Original39839.jpg

Möbler i kampanjen

Stolab Chair-Lilla Aland_MATT_1.jpg

Lilla åland stol

En stol i massiv ek målad i matt svart.

Pinnstolarnas pinnstol, Carl Malmstens mest älskade och mest sålda möbel. Formen kan tyckas vara enkel, men genom sina mjuka former, där alla pinnar och avslut är svarvade, är det ändå en mycket bearbetad stol som har en given plats bland svenska möbelklassikerna från 1900-talet. Idag finns pinnstolen bland annat representerad på Röhsska designmuseum i Göteborg.

Storlek

Bredd: 44 cm
Höjd: 88 cm
Djup: 57 cm
Sittdjup: 44 cm
Sitthöjd: 43 cm
9012,9022_0.jpg 9012,9022_1.jpg
Stolab Chair-Lilla Aland Arm Chair_5.jpg

Lilla åland karmstol

En stol i massiv ek målad i matt svart.

Lilla Åland som karmstol blev en naturlig efter- följare och ett komplement till den ursprungliga pinnstolen. Karmstolen passar lika bra i ett helt möblemang tillsammans med Lilla Åland pinnstol som solitär möbel.

 

Storlek

Bredd: 55 cm
Höjd: 88 cm
Djup: 57 cm
Sittdjup: 44 cm
Höjd till armstöd: 65 cm
Sitthöjd: 43 cm
9013,9017_0.jpg 9013,9017_1.jpg

Här hittar du Graphic Original™

Graphic Original finns hos ett urval av våra återförsäljare. Du hittar dem på vår återförsäljarsida under Graphic Original. Om ingen butik finns nära dig så kontakta oss gärna så hjälper vi dg.

Har du några frågor?

Vi besvara dem gärna, använd antingen formuläret eller kontakta en av våra anställda så besvara vi dig så fort vi kan.