Nytt Liv™  är ett begrepp  hos oss på Stolab som vi skapat för att lyfta fram idéer, projekt och produkter som på ett eller annat sätt skapar förutsättningar för nya liv inom vårt verksamhetsområde. Nytt Liv  ger konkreta exempel för hur hållbarhet går att förena med tillväxt och utveckling av Stolab som företag. 

Från spill till sits
Av spill som vi får från tillverkningen av sitsar till Lilla Åland kan vi också tillverka sitsen till Lilla Åland barnstol.

Från skiva till skiva 
Ibland upptäcker vi fel på en bordsskiva. När defekten tagits bort kan vi omvandla skivan till exempelvis en ny minde bordsskiva till exempelvis soffbordet Yngve. 

Så kan 14 spillbitar bli en helt ny pall 
Lilla Snåland är en upcycling-pall helt skapad och formgiven utifrån tanken att ta tillvara på spill som annars skulle kasserats eller eldats upp. Till Lilla Snåland används 14 spillbitar som blir över när vi sågar bort ändbitarna på sitsen till Lilla Åland, innan denna går vidare för svarvning. 

Karmstolen Widemar, pallen Palle, stolen Pinnockio och loungestolen Arka är exempel där vi utgått från välkända formgivares gamla ritningar och modeller och sedan anpassat dessa för vår moderna produktion, där hantverk och maskinell bearbetning samsas på ett utmärkande sätt.