• 2018-03-01 Fr+Âsakull 2017_0249-Medium-Rez.jpg

  Sortimentsändringar

  Från och med 12 februari 2018 flyttar delar av vårt sortiment till vårt systerföretag Albin i Hyssna. Följande produkter levereras numera av Albin i Hyssna.

  •  Sandö stol
  •  Sandö karmstol
  •  Sandö karmstol XL
  •  Öland stol
  •  Öland karmstol
  •  Öland karmstol XL
  •  Allegro vitrinskåp
  •  Allegro hylla
  •  Alice soffserie
  •  Sundborn soffserie
  •  Andante serveringsvagn


   Dessa produkter finner ni numera på Albin i Hyssna, www.albinihyssna.se

   Har ni frågor, så hör gärna av dig till info@stolab.se eller ring oss på tel: 0371-337 50
 • 2018-02-06

  Nyheter 2018

  2018 är det 111 år sedan vi startade vår tillverkning av massiva möbler här i Smålandsstenar. Tiden går fort när man har roligt och tror på det man gör. Under året kommer vi att utveckla och sätta ännu större fokus på våra ”möbelettor”, d v s de original som vi har fått förmånen att tillverka och som genom sin form och tidlösa kvaliteter fått många efterföljare. Med all rätta får därmed våra klassiker en framträdande roll, tillsammans med nya möbler formgivna med samma intentioner, det vill säga att bli framtidens klassiker.

  Miss Holly Klädd stol

  FORM: JONAS LINDVALL

  I Miss Holly klädd stol har Jonas Lindvall skapat en varm, omslutande stol där mjuka former möter det massiva träet i stolens ben. En stol som passar lika bra kring matbordet som vid konferensbordet eller som solitär. Stolen har fast klädsel och kläs i något av våra standardtyger alternativt insänt tyg eller läder.

  MÅTT: BREDD 65 CM, HÖJD 79 CM, DJUP 56 CM, SITTDJUP 43 CM, SITTHÖJD 45 CM.

  2 Miss Holly upholsteredMiss Holly upholstered

  Miss Holly runt bord

  FORM: JONAS LINDVALL

  Våra uppskattade Miss Holly-bord kompletteras här med ett runt bord med kraftig skiva och omsorgsfullt bearbetade kanter och ben som gör att bordet får ett mjukt och inbjudande uttryck. Enkelhet möter hög materialkänsla. Då bordet är sarglöst och bara har tre ben ger det gott om utrymme för 6 personer. Benen är trägängade och skruvas lätt in i den fasta skivan, inga verktyg behövs. Miss Holly runt bord kan fås i massiv ek, björk eller ask.

  MÅTT: Ø 130 CM. HÖJD 73 CM.

  Icon 15.jpgMiss Holly oak, Miss holly birch table

  Sittdyna till Lilla Åland stol 

  FORM: ANNA VON SCHEWEN

  Anna von Schewen har formgivit en mycket stabil sittdyna, helt anpassad för vår Lilla Åland stol. Dynan har flera noggrant genomarbetade detaljer som höjer kvalitetskänslan och ger dynan funktionella egenskaper. Dynan tillverkas här hos oss i Smålandsstenar.
  Sittdynan har avtagbart tyg och finns i tre av Stolabs standardtyger: Blues 9202 (brun/beige med brunt läder och svart kantband). Blues 9301 (pink white med ljust läder och ljust kantband). Linne 01 beige (ljus linnefärg med ljust läder och ljust kantband).

  Detalj lös dynaLös dyna Lilla Åland

  Presskit med information i PDF och högupplösta bilder finns att ladda ned här.

 • 2017-11-27 vinnare.jpg

  NOTHINPLAKETTEN 2017

  När Stiftelsen Forum Finnveden delade ut det årliga näringslivspriset, Nothinplaketten, i Värnamo gick det i år till Stolabs tidigare ägare och VD, Göran Martinsson samt nuvarande ägare och VD Martin Johansson. Priset delas ut till företagsledare som utvecklat ett eller flera företag på ett mycket berömvärt sätt.

  Juryns motivering

  ”För deras stora patos och engagemang att utveckla och bevara den svenska möbeltraditionen av massiva trämöbler. Här ingår en stark tro på tillverkning i Sverige. Sammantaget har detta resulterat i att Stolab idag är ett ledande kvalitetsmärke på den svenska marknaden.”

  Martin Johansson

  ”Vi älskar verkligen att driva företag i den här bygden och att då bli uppmärksammade på detta sätt gör oss så stolta. Tittar man på listan över vilka som fått priset innan så är det personer som vi respekterar mycket högt.”

   ForumFinnveden.jpg

  Läs mer om Forum Finnveden och Nohtinplaketten här.

 • 2017-11-16

  RINGMÄRKT

  Ringmärkt.jpg

  RINGMÄRKT
  Träkänsla. Ordet används ofta, men på Stolab tar vi det ett steg längre och kallar det trä med hög materialkänsla. Vi älskar verkligen det massiva träet då det är ett levande material, med hög personlighet. Vi har valt att arbeta med massivt trä från björk, ask och ek. Dessa träslag stämmer väl överens med Stolabs formspråk och den kvalitetskänsla vi vill att våra möbler ska förmedla. 

  Respekt för varje ring 
  Innan råvaran når oss i Smålandsstenar har det tagit cirka 60 år för björken att uppnå rätt kvalitet. För asken tar det cirka 100 år och för eken räknar vi med runt 120 årsringar. Vi känner verkligen respekt för vad denna tid åstadkommer i form av kvalitet och personlighet. Årsringar som sätter sin prägel och gör att varje möbel blir unik. Björken levereras i första hand från Sverige, eken från Centraleuropa och asken från Danmark eller Centraleuropa. Vi köper endast trä som är spårbart och kommer från leverantörer som arbetar på ett ansvarsfullt sätt både med tanke på miljö och människa. 

  När det massiva planket sedan kommer till oss, med eller utan barken kvar, krävs det tränade ögon och händer för att avgöra hur varje planka bäst kommer till sin rätt och hur vi kan undvika onödigt spill.

 • 2017-11-10

  STOLTHET 8

  Läs igenom det senaste numret av Stolthet. Där kan du bland annat läsa om "Nytt Liv" och om Mathieu Gustafsson, formgivaren till vår senaste stol Sture. Klicka på magasinet nedan för att läsa.

  Stolthet 8 2017.jpg

 • 2017-11-10

  HÄNG MED

  MISS HOLLY HALL
  Form: Jonas Lindvall

  En helt ny hallserie där Jonas Lindvall skapat en nätt, lättplacerad förvaring för hallen med samma formspråk som användas i Miss Holly stol och bord. Hela serien är tillverkad i massiv ek och utgör ett fint exempel på hur vacker form och smart funktion kan samverka. Ribbstolen ger möjligheter att hänga kläder och accessoarer på olika nivåer. I serien ingår ribbstol, skohylla, galge, och speglar i två olika storlekar. 

  Klicka här för att se hela Miss Holly-serien.  

  TOTEM HÄNGARE
  Form Jonas Lindvall

  En genialisk hängare som går att använda i alla utrymmen där behov finns för att hålla iordning på saker och ting; nycklar, smycken, väskor, jackor – ja, allt! Totem utgör även en vacker detalj i sig när den hänger på väggen. Totem tillverkas i massiv ek och finns i tre olika storlekar.

  För mer info klicka här.

   Stolab_pressinfo5.jpg Stolab 2017-02-01_0039.jpg

   

 • 2017-10-17 Fr+Âsakull 2017_0030-Medium-Rez.jpg

  MASSIVT, SKANDINAVISKT OCH ALLDELES UNDERBART

  My Chair stol, Miss Holly bord och Prio förvaring - möten där dansk och svensk formgivning förenas med vår kunskap och kärlek kring möbeltillverkning i en alldeles underbar kombination. My Chair är formgiven av Space Copenhagen, Miss Holly formgivet av Jonas Lindvall och bakom formgivningen av Prio står Måns Sjöstedt/Yellon.

 • 2017-08-22

  Designers Saturday Oslo

  Nu tar vi med oss några av våra främsta nyheter och klassiker och gör oss redo att möta dig och dina kollegor under Designers Saturday i Oslo, 9 - 10 september. Vi visar möbler tillverkade i massivt trä, med stor respekt för miljö och det vi lämnar efter oss till kommande generationer. Väl mött!

  Fr+Âsakull 2017_0030-Medium-Rez.jpgFr+Âsakull 2017_0474-Medium-Rez.jpg
  Möbler för privata hem och offentlig miljö tillverkade av massivt trä på samma plats i Smålandsstenar sedan 1907.
  I vår monter samsas såväl nyheter som klassiker formgivna av bland annat Jonas Lindvall, Måns H Sjöstedt och Mathieu Gustafsson.

  Besök oss på Stoppested 1 på DogA, Hausmanns gate 16. För mer info och registrering, klicka här.

  Varmt välkommen tilll oss på Stolab!

   DS_oslo _logo _RGB

   

   

   

« 1 2 3 4 5 »